top of page

The Salt of the Earth belgeseli çevrimiçi erişimde

SALT, The Salt of the Earth (Toprağın Tuzu) belgesel filmini 50. Dünya Günü kapsamında çevrimiçi olarak gösterime sunuyor. SALT'ın Vimeo kanalı aracılığıyla web sitesinde yayımlanan film 10 Mayıs'a kadar izlenebiliyor


The Salt of the Earth filminden bir kare, 2014, © FilmArtı


SALT'ın, 22 Nisan'da gerçekleşecek 50. Dünya Günü kapsamında çevrimiçi olarak yayına aldığı The Salt of the Earth belgesel filminde yakın tarihimizin bazı büyük olaylarına, uluslararası çatışmalara, kıtlık ve toplu göçlere tanıklık etmiş olan belgesel fotoğrafçı Sebastião Salgado bu kez, modern uygarlık tarafından zarar görmemiş görkemli toprakları keşfe çıkıyor.


Salgado’nun keşif yolculuklarına katılan fotoğrafçı oğlu Juliano Ribeiro Salgado ile Wim Wenders’in yönetmenliğini yaptığı 2014 yapımı film, gezegenin güzelliğine adanmış bu kapsamlı fotoğraf projesine odaklanırken, Salgado’nun hayatı, 40 yıllık üretimi, oğluyla olan ilişkisi ve aile hayatından da kesitler aktarıyor.


The Salt of the Earth (Toprağın Tuzu), 50. Dünya Günü kapsamında 21 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında Türkçe altyazılı olarak saltonline.org üzerinden izlenebiliyor.

bottom of page