top of page

Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası'ndan 100. Yıl Cumhuriyet Operası

25 yıl boyunca operaya Siemens Türkiye Opera Yarışması aracılığıyla destek veren Siemens, desteğini yeni kurduğu senfoni orkestrasıyla sürdürüyor. Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası, ilk konseri 100. Yıl Cumhuriyet Operası’yla Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı


100. Yıl Cumhuriyet Operası esnasından bir görüntü


25 yıldır düzenlediği yarışmalar aracılığıyla operaya destek veren Siemens, Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası'nı kurarak desteğini sürdürmeye devam ediyor. Orkestra, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını da kutlayarak ilk performansını 19 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Opera Salonu’nda düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Operası konseriyle sergiledi. Konserin tüm bilet satışlarından elde edilen gelir, depremden etkilenen öğrenciler için Darüşşafaka’ya bağışlandı.

100. Yıl Cumhuriyet Operası esnasından bir görüntü


Konser gecesinde, 25 yıldan bu yana düzenlenen Siemens Türkiye Opera Yarışması’nın bu seneki ödülleri de sahiplerini buldu. Genç opera sanatçılarının başvuruları Stephan Frucht, Burak Bilgili, Serhan Bali, Nicoletta Conti ve Alex Grigorev tarafından değerlendirildi. Yarışmanın birincisi Eda Umay Akan ve ikincisi İbrahim Görkem Özcan olurken Ayben Bağcı ve Zeynep Seray Özcan üçüncülüğü paylaştı. Yarışmanın birincisi Eda Umay Akan, Deutsche Oper am Rhein Dusseldorf Duisburg’da bir temsilde yer almanın yanı sıra 3000 Euro para ödülünün, ikincisi İbrahim Görkem Özcan, Bologna International Opera Academy 2024 Yaz Programı’nda tam burslu eğitim ve 2000 Euro para ödülünün, üçüncülüğü paylaşan Ayben Bağcı ve Zeynep Seray Özcan ise 1000 Euro para ödülünün sahibi oldu. Konserde, Siemens Türkiye Opera Yarışması’nda geçmiş yıllarda dereceye girenler ve bu yılın kazananları, Agata Zajac’ın orkestra şefliğinde sahne aldı.


Siemens Türkiye Opera Yarışması 2023 derece sahipleri performanslarından görüntüler

Eda Umay Akan, İbrahim Görkem Özcan, Ayben Bağcı, Zeynep Seray Özcan


 

"Siemens Türkiye Opera Yarışması, aynı zamanda yerel klasik müzik ekosisteminde de önemli bir rol oynuyor; genç yeteneklere hem ufuklarını genişletme hem de başarılı bir uluslararası kariyere olabilecek en iyi başlangıcı yapma fırsatı sunuyor. Türkiye’de kültürel gelişimi destekleyen, çeşitliliği ve sanatçılar arasında paylaşımı teşvik eden bu değerli projenin, toplumsal açıdan da büyük önem taşıdığına inanıyorum."

Stephan Frucht

Siemens Arts Program Sanat Direktörü ve

2023 Siemens Türkiye Opera Yarışması Jüri Başkanı

 

 

Siemens Türkiye Opera Yarışması hakkında daha detaylı bilgi için,



bottom of page