top of page

Ars Longa Vita Brevis

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ANAFOD

ortaklığında hazırlanan

Ars Longa Vita Brevis / Sanat Uzun Hayat Kısadır sergisi

28 Ocak 2024 tarihine dek

Müze Gazhane L Binası'nda ziyaretçilerini bekliyor



Orhan Cem Çetin küratörlüğünde Türkiye Cumhutriyeti’nin 100. yılına özel hazırlanan Ars Longa Vita Brevis / Sanat Uzun Hayat Kısadır, ANAFOD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hazırlandı. ANAFOD üyelerinin kişisel fotoğraflarıyla şekillenen projede, katılımcılar Cumhuriyet'in 100. yılı çerçevesinde işler üretti. İki yıl boyunca kapsamlı bir eğitim alan katılımcılar, temel fotoğraf teknikleri, ileri teknikler ve konsept geliştirme atölyelerine katıldı.


Proje ekibi, insanlığın uzun zaman dilimlerini ifade etmek için kullandıkları “yüzyıl” kavramı üzerine düşündü. Türkiye Cumhuriyeti, bir yüzyılı geride bıraktığı bir eşikten geçerken insan ömrünün kısalığına karşın tekamülün uzunluğu yorumu serginin temelini oluşturuyor. Sergi de ismini aynı düşünceden yola çıkarak aldı, Ars Longa Vita Brevis. Serginin adında, Ars Longa / Sanat Uzun bölümüyle birlikte, uyumlu bir toplum içinde yaşayabilme hedefine ulaşmak için uzun bir yol yürümek gerektiği vurgulanırken; Vita Brevis / Hayat Kısadır bölümüyle ise bu ideali gerçekleştirebilmek için insan ömrünün ne kadar kısa olduğu, geçmiş ve gelecek nesillere bağımız vurgulanıyor.


Her katılımcının bu kavramsal çerçeveyi kendi bakış açısıyla yorumladığı işlerden oluşan Ars Longa Vita Brevis / Sanat Uzun Hayat Kısadır sergisini 28 Ocak 2024’e kadar Müze Gazhane L Binası’nda ziyaret edebilirsiniz.



bottom of page