top of page

5. Bosna Sancak Kültür Günleri etkinlikleri

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ve Türkiye Bosna Sancak Derneği iş birliği ile düzenlenen 5. Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamındaki sergi ve etkinlikler devam ediyor


Saraybosna Filarmoni Orkestrası


2-19 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşen 5. Bosna Sancak Kültür Günleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Pera Müzesi ve Metrohan'daki etkinlikleriyle devam ediyor. Sanat yönetmenliği Azra Tüzünoğlu tarafından yapılan kültür günleri, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ve Türkiye Bosna Sancak Derneği iş birliği ile düzenleniyor. Kültür günlerinde konser, sergi, konuşma ve film gösterimi gibi çeşitli etkinlikler yer alıyor. Düzenlenen etkinliklerin Bosna-Sancak & Türkiye arasındaki kültürel paylaşımları arttırması amaçlanıyor.


 

Türkiye Cumhuriyeti gibi 100. yılını kutlayan Saraybosna Filarmoni Orkestrası, 5. Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında 11 Kasım akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 100. Yılların Buluşması konseriyle izleyiciyle buluştu. 19 Kasım'a kadar devam edecek etkinliklerin önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olanları aşağıdaki şekilde.


15 Kasım Çarşamba, 19:00, Pera Müzesi

Koncentrisi se, Baba / Odaklan Babaanne Film Gösterimi


17 Kasım Cuma, 21:00, Pera Müzesi

Gori Vatra / Yanan Ateş Film Gösterimi


18 Kasım Cumartesi, 15:00, Pera Müzesi

Praznik Rada / 1 Mayıs İşçi Bayramı Film Gösterimi


18 Kasım Cumartesi, 17:15, Pera Müzesi

Pjer Žalica ve Alin Taşçıyan Söyleşisi


19 Kasım Pazar, 15:00, Pera Müzesi

Koncentrisi se, Baba / Odaklan Babaanne Film Gösterimi


 

5. Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında düzenlenen etkinliklerden diğer biri de Metrohan'daki Sjećaš li se Sarajeva - Saraybosna’yı Hatırlıyor musun? sergisi. Clarissa Thieme & Hamdija Kreševljaković Arşivi ve Nihad Kreševljaković iş birliğiyle hazırlanan sergi 2 Kasım - 31 Aralık 2023 tarihleri arasında görülebilecek.


Sergi, Saraybosna'nın kuşatma altında olduğu dönemde Kreševljaković kardeşler ve Nedim Alikadić öncülüğünde bir grup Saraybosnalı tarafından 1992-1995 yılları arasında el kameraları ile çekilen amatör videoların koleksiyonundan oluşuyor. Daha önce Berlinale, NBK, Haus der Kulturen der Welt ve Savvy Contemporary gibi kurumlarda gösterilmiş olan Sjećaš li se Sarajeva - Saraybosna’yı Hatırlıyor musun? 4000 saatlik sivil video arşiv görüntülerinden seçki ile oluşturuldu. 5. Bosna Sancak Kültür Günleri'yle ilk kez İstanbullu izleyiciyle buluşan sergi, 31 Aralık'a kadar Metrohan'da görülebilir.



bottom of page