top of page

100 yıl perspektifinde...

100 Yıl Perspektifinde Sanat sergisi, bugün Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta açılıyor


Nur Koçak, Annem Babam Ablam ve Ben, 2000-03, Tuval üzerine yağlı boya, 195 x 130 cm
Nur Koçak, Annem Babam Ablam ve Ben, 2000-03, Tuval üzerine yağlı boya, 195 x 130 cm

İBB Kültür AŞ, Cumhuriyetin 100. yılını arşiv niteliğinde özel bir sergi ile kutluyor. Piramid Sanat iş birliğiyle, 81 sanatçının eserinin yer aldığı 100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni sergisi, Türkiye sanatının nabzını yüzyıl üzerinden tutmayı deniyor.


100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni, sanat ortamımızın farklı kuşakları üzerinden çeşitli üsluplardan oluşan geniş bir seçkiyi izleyiciyle buluşturuyor. Aynı anda Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta gerçekleşen sergi, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarından Nazmi Ziya Güran’dan günümüz genç sanatçılarına varan yüzyılın izlenimini yansıtıyor.


Küratörlüğünü Bedri Baykam’ın yaptığı sergide, Türkiye çağdaş sanatında önemli yere sahip olan sanatçıların sanatıyla bütünleşmesini sağlayan ve sanatsal derinliğini gösteren önemli eserlerden oluşan seçki ziyaretçilerle buluşuyor.


Gül Ilgaz, Düşüş, 2004, C-Print, Sanatçı baskısı

İpek Duben, Manuscript X #4, 2010-2012, Karışık teknik, 60x72 cm

Şükran Moral,3 Erkekle evli, Mardin Keraşik Köyü, 2010, Performans

Komet, İsimsiz, 2001-2005, Tuval üzerine yağlı boya, 113x143 cm, Serdar Altınalmaz Koleksiyonu

Yüksel Arslan, Arture serisinden, Autoa tures X (339) Marquis de Sade et le Comte de Phallus, Kâğıt üzerine karışık teknik, 15x25cm

Nil Yalter, Harem, 1979, Video, Siyah beyaz, 45’. Ed. 5 +2 AP

Murat Germen, Muta morphosis No. 83, 2011, Lambda C-print ve diasec, 85x150 cm, Ed. 5/5


Türkiye’de modern ve çağdaşın serüvenini İstanbul geneline yayan sergi, konumlandığı mekânların haricinde, metrolarda ve şehirdeki çeşitli ekranlarda bizi Ouchhh’un eseriyle de buluşturuyor. Ayrıca Görkem Candan’ın yine sergi kapsamında Müze Gazhane’ye yerleştirilecek Atatürk heykeli, sunduğu gerçekçi algı ile farklı bir deneyim yaşatacak.


100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni başlıklı sergi, 14 Ocak Pazar gününe kadar iki mekânda ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.



Haluk Akakçe, Sonsuza Dek Beraber, 2022 Kesilmiş ahşap üzerine akrilik, 155x125 cm, Emir Ali Kapukaya Koleksiyonu

Erol Akyavaş, İsimsiz, Karışık teknik, 68x55 cm, Mustafa Taviloglu Koleksiyonu

Azade Köker, Şehir Labirenti, Tuval üzerine karışık teknik, 200x130 cm

Şükriye Dikmen, İsimsiz, 1970'ler, Duralit üzerine yağlı boya, 65x50 cm, Serdar Altınalmaz Koleksiyonu

Yusuf Taktak, Yoktan Varoluşa, 1973, Tuval üzerine yağlı boya, 116x89 cm

 

Sanatçılar:

Nazmi Ziya GÜRAN, İbrahim ÇALLI, Mihri MÜŞFİK, Namık İSMAİL, Hamid GÖRELE, Cemal TOLLU, Abidin ELDEROĞLU, Fahrelnissa ZEİD, Fikret MUALLA, Ali Avni ÇELEBİ, Nurullah BERK, Hale ASAF, Sabri BERKEL, Bedri Rahmi EYÜBOĞLU, Abidin DİNO, Ferruh BAŞAĞA, Şükriye DİKMEN, İlhan KOMAN, Kayıhan KESKİNOK, Neşet GÜNAL, Nejad Devrim MELİH, Mübin ORHON, Adnan TURANİ, Orhan PEKER, Adnan ÇOKER, Turan EROL, Burhan DOĞANÇAY, Özdemir ALTAN, Ömer ULUÇ, Erol AKYAVAŞ, Yüksel ARSLAN, Altan GÜRMAN, Devrim ERBİL, Nil YALTER, Tomur ATAGÖK, Neş’e ERDOK, KOMET, NEVHİZ, Nur KOÇAK, İpek DUBEN, Seyhun TOPUZ, Jale N. ERZEN, Meriç HIZAL, Yalçın GÖKÇEBAĞ, Koray ARİŞ, Muzaffer AKYOL, Tülin ONAT, Balkan Naci İSLİMYELİ, Ekrem KAHRAMAN, Osman DİNÇ, Azade KÖKER, Bünyamin ÖZGÜLTEKİN, Yusuf TAKTAK, Aydın AYAN, Serhat KİRAZ, Suzan BATU, Kezban Arca BATIBEKİ, İsmet DOĞAN, BUBİ, Server DEMİRTAŞ, Ahmet ORAN, Selma GÜRBÜZ, Temür KÖRAN, Mustafa KARYAĞDI, Şükran MORAL, Gül ILGAZ, Mehmet YILMAZ, Murat GERMEN, Varol TOPAÇ, Genco GÜLAN, Haluk AKAKÇE, Leyla EMADİ, Ardan ÖZMENOĞLU, Hayal İNCEDOĞAN, OUCHHH, Ertuğrul AKYÜZ, Gökhan TÜFEKÇİ, Tayfun GÜLNAR, Sebuh Görkem CANDAN, Şevval BAŞALAN


Onur Konuğu Ressam ve Eseri: Belkıs Mustafa “Kavun ve İncir”


Mihri Müşfi, Portre, 1917-1919, Karton üzerine karışık teknik, 26x27 cm, Doğan Paksoy Koleksiyonu

bottom of page