top of page

SALT 9 yaşında


SALT, dokuzuncu yıl dönümünde, SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner'in kuruma dair Ağustos 2019’da kaleme aldığı SALT’a Bakış: Bir Kültür Kurumunda Tutum ve Özen başlıklı değerlendirmesini SALT Blog üzerinden paylaşıma sunuyor


SALT Galata’dan görünüm, 2016, Fotoğraf: Mustafa Hazneci (SALT)

2011 yılındaki kuruluşundan bu yana pek çok sergi, söyleşi, atölye çalışması ve araştırma projesine ev sahipliği yapan SALT, dokuzuncu yıl dönümünü pandemi koşulları altında gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, dünya çapında bir salgının zorladığı koşullarda kurumların işleyişinde mecburi değişikliklere gidilirken bunların kamuya olası yararları ve dijital âlemde yer edinme adabı da tartışmaya açılıyor. İlgi ve birikimini bu konulara yoğunlaştıran SALT, olağan dışı bir zamana denk gelen dokuzuncu kuruluş yıl dönümünde, kurumun amaç ve üretimlerine dair SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner'in Ağustos 2019 tarihli değerlendirmesini ilk kez, ilk yazıldığı hâliyle SALT Blog üzerinden yayınlıyor.


Ayrıca, SALT’ın Close, Closer temalı 2013 Lizbon Mimarlık Trienali’ne katılımı kapsamında hazırladığı; kurumun uzun vadeli proje, sergi ve sunumları temelinde geliştirilen içerik iş birliklerini ayrıntılandıran In Situ Qualitative projesi de çevrimiçi olarak incelenebiliyor. Graph Commons üzerinde incelemeye açık olan haritalar, 2011’den 2020’ye kadar SALT üretimlerine katkıda bulunan kişi ve kurumlarla birlikte içeriklerde odaklanılan dönemleri konu alıyor.


Meriç Öner'in SALT’a Bakış: Bir Kültür Kurumunda Tutum ve Özen başlıklı değerlendirmesini SALT Blog üzerinden okuyabilir, kurumun bu zamana kadarki iş birliklerini anlatan In Situ Qualitative projesinini web sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

bottom of page