top of page

No: 1 | Merve Akar Akgün


İllüstrasyon: Caner Yılmaz

Merhaba,


Artık her gün sizi yeni bir mesajla güne başlatmak istiyoruz! Ekibimizden, yazarlarımızdan ve sanat dünyasının farklı karakterlerinden alacağınız sabah mesajları/mektuplarıyla sizi de kendimiz gibi biraz daha tutunmaya, kopmamaya davet ediyoruz. 


Beni yakından tanıyanlar benim şu söylemime çok alışkınlardır: "Biz bu dergiyi devraldığımızdan beri hep kötü olaylar oluyor, bombalar, savaşlar, terör, ekonomi, sürekli kötüye doğru bir gidiş var. Normalde çok daha iyi bir halde olabilecekken elimizde olmayan sebeplerden dolayı hep önümüze taş konuyor." Bu benim, özellikle son zamanlarda, biraz da alaycı ve acıklı şekilde tekrarladığım bir cümleydi... Derken Covid-19 geldi ve sanıyorum ki artık durum komikleşti çünkü kendi kendime sessizce Unlimited'in son beş senesini düşünürken bile "Mart 2020'deyse pandemi alarmıyla her şey durdu," diye düşündüğüm zaman gülesim geliyor. Kara-komik bir hikâye!


Fiziksel değil ama duygusal temasta kalalım diye her sabah size bir mektup yazmak istedim, sonra her sabah aynı kişiden değil de yeni insanlardan mektup almak ne kadar güzel olurdu diye düşündüm. Sonra ekip ve yazarlarımıza hemen yazdım, hepsi çok olumlu ve motive bir şekilde dönüş yapınca kolları sıvadık...


Günlük mektupların altında sizin için hazırladığımız okuma listelerini bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi üzerlerine tıkladığınızda gerekli web sitelerine yönlendirileceksiniz.


Bütün bu durmuşluk içinde güzel şeyler de oluyor, mesela Bozlu Art Project Bir Sanatçı Bir Yapıt başlığı altında düzenli e-postalar göndererek isminden belli olacağı üzere bir sanatçının bir yapıtını tanıtıyor.


Pera Müzesi'ni ve İstanbul Modern'i evinizden ziyaret edebiliyorsunuz.


Pg Art Gallery online açılışlar yapıyor; Ayla Turan ve Ömer Faruk Yaman'ın devam eden sergilerini web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz. 


Ferda Art Platform ve Sanatorium sergilerini online gezme imkanı yarattılar, buradan ulaşabilirsiniz.


Art Sümer başka bir habere dek ziyaretleri randevuyla gerçekleştireceğini söyledi bunun için info@artsumer.com adresine e-posta göndermeniz gerekiyor.


Mixer'in sergilerine de aynı şekilde online olarak ulaşabiliyorsunuz. Doğu Özgün'ün Gece Provası sergisine buradan, Külkedisi ve Beş Hececiler'e ise buradan ulaşabilirsiniz.


Bunların dışında Bilsart, Milli Reasürans Sanat Galerisi, Arter, Zilberman Gallery, Loading, Dirimart, OMM, Galeri Nev İstanbul, Galeri Apel, Galerist, x-ist, Versus Art Project bir süre için kapalı kalacaklarını belirtirken Borusan Sanat Mart ayındaki tüm konserlerini iptal ettiği haberini açıkladı.


Hem bu bahsettiğim haberlerle ilgili hem de yine uluslararası yayınlarda okuduklarımı ve dinlediklerimi paylaşmak istedim.


Umarım hepimiz sağduyulu ve sorumlu davranarak 21. yüzyılda insanın nasıl aklıyla bir pandeminin üstesinden gelebildiğini ortaya koyabiliriz demek istiyorum ama sokaklara, haberlere bakıyorum, inanamıyorum. Herkese bu zor dönemde akıl ve beden sağlığı diliyorum.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page