top of page

Mimarlık müzeleri için hangi gelecek?


Bağımısız mimarlık yayını OASE Jurnal’in 99. sayısının tanıtımı kapsamında organize edilen What Future for the Architecture Museum? (Mimarlık müzeleri için hangi gelecek?) sempozyumu, bugün Bernard Colenbrander moderatörlüğünde, Design Unlimited danışman ve editörü Ömer Kanıpak’ın da aralarında bulunduğu konuşmacılarla Van Abbemuseum’da gerçekleşiyor

Bugüne dek çoğunlukla gözardı edilse de, son dönemde mimarlığın en önemli parçalarından biri haline gelen ‘mimarlık müzeleri’, arşiv, sergi, yayın, eğitim ve hatta iş siparişi gibi pratiklerle, temellerinin atıldığı 19. yüzyıl başından bu yana mimari disiplinine katkıda bulunuyor. OASE 99, bu kurumların hem şu anki hem de gelecekteki durumlarını yansıtabilmek amacıyla değişen sosyal, kültürel, ekonomik ve müzecilik bağlamlarını tartışmaya açmayı amaçlıyor.

Eindhoven’da bulunan Van Abbemuseum’da Eindhoven University of Technology’de mimarlık tarihi ve teorisi profesörü olan Bernard Colenbrander’ın moderetörlüğünde gerçekleşecek sempozyum, Design Unlimited danışman ve editörü, mimarlık fotoğrafçısı Ömer Kanıpak, Kanada Mimarlık Merkezi dörektörü Mirko Zardini, Felemenk Mimari Enstitüsü direktörü Sofie de Caigny ve sanat tarihçisi Triin Ojari’nin katılımıyla gerçekleşiyor.

bottom of page