top of page

Milano Tasarım Haftası’nda Technogym için 40 sanatçıdan 40 tasarım

2024 Milano Tasarım Haftası’nda Technogym için 40 farklı sanatçı ve tasarımcı tarafından tasarlanan benzersiz 40 bench sergilendi. Technogym Türkiye için bench tasarımını sanatçı Renin Bilginer gerçekleştirdi


Technogym Bench'ler, Milano Tasarım Haftası, 2024


16-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen sergi için, markanın ikonik ürünlerinden biri olan Technogym Bench 40 farklı uluslararası tasarımcı ve sanatçı tarafından yeniden ele alınarak tasarlandı. Tasarım ve sağlık, stil ve işlevsellik, duygusal ve somut arasındaki derin ilişkiyi keşfeden sergi Technogym’in DNA’sına işlemiş temel unsurlara değindi. Ünlü mimar ve tasarımcı Giulio Cappellini’nin planlayıp tasarladığı bu özel projenin küratörü dünyanın dört bir yanından 40 sanatçı ve tasarımcıyı bir araya getiren ve onları wellness kavramını kendi sanatsal ve kültürel bakış açılarıyla yorumlamaya teşvik eden Bruna Roccasalva.


22 yaşında teknoloji, tasarım ve egzersiz tutkusunu bir araya getirerek kurduğu Technogym markasını yıllar içinde İtalyan tasarımının bir öncüsü ve kapsamlı bir wellness yaşam tarzı ekosistemi haline getiren Nerio Allesandri, Hareket İçin Tasarım mottosunun da yaratıcısı. Technogym Bench’i boş bir tuval olarak kullanarak benzersiz tasarımlar yaratan dünyaca ünlü isimler Antonio Citterio, Nendo, Patricia Urquiola, Kelly Hoppen, Piero Lissoni, Walter de Silva, Rolf Sachs, Elena Salmistraro, Michele Bönan bu mottoya benzersiz bir içgörü sunuyor. Salone Del Mobil sırasında gerçekleşen sergi sonrasında Sotheby's iş birliğiyle açık artırmaya çıkarılacak Technogym Bench'lerden elde edilen gelir Unicef'e bağışlanacak.


Technogym Türkiye, Renin Bilginer


Technogym Türkiye için bench tasarımını Royal Collage of Arts mezunu sanatçı Renin Bilginer gerçekleştirdi. Tekstil ve resim üzerine çalışan ve pratiği yaşadığı deneyimlere dayanan Renin Bilginer, bu çalışmada yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken çalışmasının 2024 Milano Tasarım Haftası kapsamında sergilenecek olmasından dolayı ayrıca gurur duyduğunu belirtiyor. Sanatçı Bilginler, kendisine maskülen gelen Technogym Bench’e feminen gücü ve enerjiyi yansıtacak bir tasarım yapmak istediğini paylaşıyor ve eski çağlara duyduğu ilgiyi efsane ve mitler üzerinden anlattığı bir tasarım gerçekleştirdiğini söylüyor.


Technogym Bench'ler, Milano Tasarım Haftası, 2024


15 Nisan Pazartesi günü gerçekleşen ön gösterim, İtalyan Hükümeti tarafından Leonardo da Vinci'nin doğum günü vesilesiyle ilan edilen Made in Italy günü kutlamalarıyla aynı güne denk geldi. Projeyle ilgili olarak Technogym Kurucusu ve CEO'su Nerio Alessandri “Leonardo bize öğrettiği gibi, hareket tüm yaşam formlarının nedenidir. Son 40 yıldır, her gün insanların wellness sayesinde daha iyi bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için çalışıyoruz. Birçok yetenekli tasarımcı ve sanatçının dünyayı yeniden harekete geçirme hayalimize katılmasından dolayı gurur duyuyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.


Technogym Bench'ler, Milano Tasarım Haftası, 2024



bottom of page