top of page

Kristal Kule'de QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi

QNB Finansbank koleksiyonunda bulunan eserlerden oluşan QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi 29 Nisan'da Kristal Kule'de açıldı


QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi, sergiden görünüm


QNB Finansbank, bankanın sanat eserleri koleksiyonundan seçilmiş 67 eseri ziyaretçileriyle buluşturdu. QNB Finansbank’ın kuruluşundan bu yana koleksiyonunda yer alan eserler arasından seçilen serginin sergileme üniteleri Mimar Yeşim Bakırküre tarafından tasarlandı ve serginin küratörlüğünü Galeri Nev'in kurucusu Haldun Dostoğlu üstlendi. İki ay boyunca ziyarete açık olacak sergi, 29 Nisan Pazartesi günü Kristal Kule’de açıldı. Serginin açılışı QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan’ın ev sahipliğinde Kristal Kule’de gerçekleşti.


QNB Finansbank, sanat eserleri sergisiyle koleksiyonunda yer alan seçkin eserleri sanatseverlerle buluşturmanın yanı sıra, eserlerin saygın sanatçılarının kıymetini bir kez daha ortaya koymayı amaçlıyor. QNB Finansbank genel müdürlük binası Kristal Kule’de gerçekleşen sergide; Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından 67 eser sergileniyor.


QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi, sergiden görünümler


 

QNB Finansbank olarak sanat eserleri koleksiyonumuzu, Kristal Kule binamızda sergilemekten, sizlerle buluşturmaktan çok mutluyuz. Tüm eserlerimizin yer aldığı seçkiyi ikiye ayırmak gerek. 2006 yılından 2015 yılına kadar Çağdaş ve klasik Türk sanatçılarından oluşan eserlerini bünyemize kattık.  2015 yılından itibaren ise Kristal Kule binamızla bütünleşen bir koleksiyonumuz oluştu. Bugün burada 46 sanatçımızın 67 eseri sanatseverlerimizin beğenisine sunuldu. Bu eserler QNB Finansbank’ın tüm eserlerinin yalnızca bir kısmından sizlerle buluşturduklarımız. QNB Finansbank olarak sanata, kurulduğumuz ilk günden beri çok önem veriyoruz. Bu eserleri sizlerle paylaşmak bizler için çok değerli.


-QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan


 

QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi, sergiden görünümler


 

Kurumsal ve bireysel koleksiyonlar sayesinde kültür bir sonraki nesillere aktarılır. Eğer Cumhuriyetin ilk yıllarında kurumlar koleksiyonlarını biriktirmemiş olsaydı, o dönem sanatıyla ilgili çok az bilgi sahibi olacaktık. Bugün de günümüzde, Koleksiyonerler, kurumlar, insanlar, bugünün sanatını koruyarak bir sonraki nesillere bu kültürü aktarmış olacaklar. QNB Finansbank’ın 2007’den beri yayınladığı 10 sanatçı monografisi var. Bu da kültürel bir bellek oluşturdu. Sanat tarihçilerinin başvuracağı, meraklıların, ilgilenenlerin bakabileceği, sanatçılar kitap dizisi yayınlamış oldu. QNB Finansbank dışında sektörde ele alınmış bir konu değil.


-QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi'nin küratörü Galeri Nev kurucusu Haldun Dostoğlu


 

QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi, sergiden görünümler


QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi eser sahipleri:

Murat Akagündüz, Haluk Akakçe, Hüseyin Aksoylu, Erol Akyavaş, Nevin Aladağ, Özdemir Altan,  Serdar Arat, Koray Ariş, Yüksel Arslan, Mustafa Ata, Vahap Avşar, Suzan Batu, Nejad Devrim, Osman Dinç, Abidin Dino, Burhan Doğançay, Alev Ebuzziya Siesbye, Tayfun Erdoğmuş, İnci Eviner, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Adem Genç, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Selma Gürbüz, Nuri İyem, Komet, Azade Köker, Mehmet Koyunoğlu, Murat Morova, Edim Noyan, Mubin Orhon, Zekai Ormancı, Kemal Önsoy, Yağız Özgen, Seçkin Pirim, Güngör Taner, Canan Tolon, Selim Turan, Ömer Uluç, Elif Uras, Ekrem Yalçındağ.


QNB Finansbank Sanat Eserleri Sergisi, sergiden görünüm

bottom of page