top of page

Estetiği işlevsellikle örmek

Gaggenau, hem estetik tasarım hem de performans açısından yeni bir standart belirleyen en yeni nesil soğutma cihazlarından ileri teknolojiyle üretilen yeni donduruculu buzdolaplarını, incelik ve işlevselliği bir araya getirerek yaşam alanlarını zenginleştiriyor



Profesyonel düzeydeki ev aletlerinin lüks markası Gaggenau, Fuorisalone 2024'te The Elevation of Gravity'yi sundu. 16-21 Nisan tarihleri arasında Villa Necchi Campiglio'da gerçekleştirilen bu yerleştirme ile mimarlık ve tasarım camiasını bağlantı kurmaya ve fikirleri paylaşmaya davet ederken aynı zamanda benzersiz bir mekansal deneyim sundu.


Villa Necchi'nin cam kasrında hazırlanan ve yaratıcı ajans Anomaly Berlin ile birlikte geliştirilen The Elevation of Gravity konsepti Gaggenau'nun eskimeyen cazibesinin bir tezahürü olarak karşımıza çıkıyor. Gaggenau önce yer çekimi kuvvetine sahip bir markaya dönüştü ve şimdi de Fuorisalone 2024'te bu gücü ise yeni bir yaşam tarzına dönüştürüyor. Yarı şeffaf bir kumaşla kaplanan kasır, birbirine zıt fakat aynı zamanda birbirine bağlı iki alana bölünmüş durumda. Bu da var olan ile daha fazlasını arzulama arasındaki dengeyi temsil ediyor.


Bir uçta mevcut aletlerin sergilendiği ortak bir merkez bulunurken, diğer uçta ise vizyoner bir sergide markanın en yeni ürün lansmanları sergilendi. 1100 metrekareye yayılan enstalasyonda temel indüksiyon, yeni nesil soğutma ve bir sonraki Gaggenau ikonlarının ilk görünümleri yer alıyor.


Gaggenau, The Elevation of Gravity'yi hayata geçirmek için uzun süredir mimar ortakları olan 1zu33 ile bir kez daha işbirliği yaptı. Milano Tasarım Haftası 2024'ün diğer işbirlikçileri arasında döşeme uzmanları Schotten & Hansen; İtalyan doğal taş ustaları Salvatori ve üst düzey espresso kahve makinesi üreticileri La Marzocco da yer alıyor.


Gaggenau, marka için bir ilk olarak, ziyaretçileri enstalasyon içerisindeki atmosferde tutacak özel bir ses ortamı yaratması için Dirk Haubrich'i görevlendirdi. Değerli müzik bestecisi, enstalasyonda yer alacak çağdaş bir dans performansı için de özgün müzikler besteledi. Ünlü koreograf Philippe Kratz, Gaggenau mekanını canlı bir enerjiyle dolduran ve benzersiz, sürükleyici bir deneyim sunan Gravitas adlı özel bir performans hazırladı.


Hafta boyunca Gaggenau; dinamik tartışmalara, interaktif oturumlara, sosyal etkinliklere ve atölyelere ev sahipliği yaparken, indirgeme ve özgecilik ilkelerinin mimarlık ve tasarımda hayatlarımızı iyileştirmek için nasıl kullanılabileceğini araştıran bir panel konuşması da gerçekleştirdi.



“Gaggenau'da tüm tasarım özelliklerimizin doğasında, estetiği işlevsellikle kusursuz bir şekilde bütünleştirmesi ve köklü mirasımızı yansıtması var. Yeni nesil soğutma da dahil olmak üzere her tasarım öğesi, çarpıcı güzellik ve pratik işlevsellik arasında uyumlu bir denge sağlamak için özenle seçilmiş malzemeler, renkler ve kaplamalar kullanılarak titizlikle üretilmiştir.” Mikkel Brandt Bugge Gaggenau Endüstriyel Tasarımcısı




"Bu entegrasyon salt harmanlamanın ötesine geçiyor; birinci sınıf performans sunarken, makinelerin ve tekniklerin görünürlüğünü en aza indirmeyi hedefliyor. Buzdolabını sadece bir cihaz değil, bir mobilya parçası haline getirmeyi amaçlıyor.” Sven Baacke Gaggenau'nun Tasarım Lideri

 


Beş iklim bölgeli donduruculu buzdolabı soğutma sistemi, yiyecekleri daha uzun süre taze tutacak şekilde tasarlanmıştır.  Yeni teknoloji; nemi kontrol eden ve yumuşak bir şekilde kapanarak hassas malzemeleri koruyan, tamamen uzatılabilir çekmecelerle birlikte gelmektedir. Serin hava çekmecesi, buzdolabının tüm genişliğini kapsayan bir boyuta sahiptir. Malzemelerinizin en iyi durumda kalmasını sağlamak amacıyla sistem, farklı yiyecekler için nem ve sıcaklığı ayarlayan farklı soğutma ayarlarına sahiptir. Home Connect sistemi ile buzdolabınızı telefonunuzdan veya tabletinizden kontrol edebilirsiniz. İç kameralar, buzdolabındaki yiyeceklerin uzaktan veya alışveriş sırasında kontrol edilmesini mümkün kılmaktadır.


 

 

bottom of page