top of page

İBB Miras, Botter Apartmanı'nı restore ediyor

İBB, İstanbul’un ilk modaevi, Beyoğlu’nun kaderine terk edilmiş sembol yapılarından 123 yıllık Botter Apartmanı için restorasyon çalışmalarını başlattı. Restorasyon sürecinden sonra yapının tasarım merkezi olarak İstanbul'a kazandırılması hedefleniyor



Sultan II. Abdülhamid tarafından sarayın resmi terzisi Hollandalı Maison Jean Botter için yapılan Botter Apartmanı, Avrupa moda esintilerini Pera'ya taşıyan İstanbul'un ilk moda evi olma özelliğini taşıyordu. Osmanlı'nın Art Nouveau üslubundaki ilk yapılarından biri olan apartman, uzun bir süredir metruk bir haldeydi.


Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduktan sonra hayata geçirdiği İBB Miras tarafından mülk sahipleriyle yürütülen katılımcı ve şeffaf bir süreçle restorasyonuna başlanan Botter Apartmanı'nın sergi salonu, gösterim merkezi, İstanbul documenter film arşivi, bilgi belge merkezi, konferans salonu, tasarım atölyesi, tasarım ofisi açık alan, sanatçı tasarım hub açık alan ve sanatçı hub gibi farklı etkinlik alanlarını içeren kapsamlı bir fonksiyon programı sunması planlanıyor.


İmamoğlu'nun İstanbul’un kaybettiği kimliğinin tekrar hatırlanması ve güncellenmesi açısından öneminin altını çizdiği restorasyon çalışması, İBB tarafından benimsenen "açık şantiye" ilkesiyle ziyaretçilere açık olarak yürütülüyor.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page