top of page

İstanbul Bienali'nin film seçkisi Haziran ayında da devam ediyor


İstanbul Bienali, her Cuma iki sanatçının filmini yedi günlüğüne ücretsiz olarak dijital erişime açmaya Haziran ayında da devam ediyor. Bu ay sekiz sanatçı filminin yayınlanacağı, otuzu aşkın filmin yer aldığı seçki İstanbul Bienali'nin web sitesi ve İKSV'nin Vimeo hesabı üzerinden izlenebiliyor


Ozan Atalan, Monokrom, video çalışması, 2019, 16. İstanbul Bienali


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Bienali'nin, daha önce İstanbul Bienallerine katılan sanatçılarla işbirliği yaparak 3 Nisan'dan itibaren her Cuma dijital paylaşıma açtığı sanatçı filmleri, Haziran ayında da yeni bir seçkiyle devam ediyor.


Bu kapsamda, 5 Haziran tarihinde 14. İstanbul Bienali sanatçılarından Zeyno Pekünlü'nün Kendine ait bir banyo ile 5., 9. ve 13. İstanbul Bienalleri sanatçılarından Halil Altındere'nin Cehennem Melekleri filmlerine yer veren seçki, 12 Haziran tarihinde ise 14. İstanbul Bienali sanatçılarından Song Ming-Ang'ın Eksik Bir Şey, Yeni Bir Şey ve 15. İstanbul Bienali sanatçılarından Vajiko Chachkhiani'nin Orada Olmayan Kış filmlerini izleyiciyle buluşturuyor.


19 Haziran Cuma günü 13. İstanbul Bienali sanatçılarından Amar Kanwar'ın Bir Aşk Hikayesi ile 14. İstanbul Bienali sanatçılarından Pelin Tan ve Anton Vidokle'nin Sanatçılar Cumhuriyeti'nin Çöküşü başlıklı filmlerine yer veren bienalin Haziran ayı seçkisinde son olarak, 26 Haziran tarihinde yayınlanacak olan 16. İstanbul Bienali sanatçılarından Ozan Atalan'ın Monokrom ve aynı dönem sanatçılarından Armin Linke'nin Alpler isimli filmleri sunuluyor.


Bienalin Haziran seçkisinde yer alan Song Ming-Ang, Pelin Tan ve Anton Vidokle, ve Ozan Atalan’ın filmleri daha önce İstanbul Bienallerinde sergilenmiş olup, programda yer alan diğer eserler ise ilk kez erişime açılıyor.


İçinde bulunduğumuz bu küresel süreçte sanatın daha yaygın bir erişim imkânına sahip olacağını umut eden İstanbul Bienali'nin sanatçılarının desteğiyle gerçekleştirdiği film seçkisinde Halil Altındere, Francis Alÿs, Volkan Aslan, Ozan Atalan, Ed Atkins, Alper Aydın, Rossella Biscotti, Kristina Buch, Vajiko Chachkhiani, Jonathas de Andrade, Elmas Deniz, Jonah Freeman & Justin Lowe, Jorge Galindo & Santiago Sierra, Amar Kanwar, Theaster Gates, Suzanne Husky, Pierre Huyghe, Emre Hüner, Rashid Johnson, Armin Linke, Maider López, Basim Magdy, Melvin Moti, Georgie Nettell, Erkan Özgen, Zeyno Pekünlü, Cheng Ran, Mika Rottenberg, Pelin Tan ve Anton Vidokle, Kaari Upson, Adrián Villar Rojas ve Phillip Zach gibi sanatçıların filmleri yer alıyor.


Geçtiğimiz Eylül ayında, Yedinci Kıta teması odağında 16. edisyonunu gerçekleştiren İstanbul Bienali'nin her Cuma yedi günlüğüne ücretsiz olarak dijital erişime açtığı seçkiyi İstanbul Bienali'nin web sitesi ve İKSV'nin Vimeo hesabı üzerinden izleyebilirsiniz.



bottom of page