top of page

Hatırla

Ali Kazma'nın çalışırken aldığı notları bir araya getiren, Türkçe ve İngilizce olarak yayına hazırlanan Hatırla'nın (Remember) e-lansmanı bu hafta yapıldı

Ali Kazma, Hatırla, Çeviri: Nazım Dikbaş, Tasarım: Ayşe Bozkurt, Umur Yayınları, İstanbul, 2020


Dünyanın karmaşıklığına ve çelişkilerine yeni katmanlar ekleyen işler yaratmakla ilgilenen sanatçı Ali Kazma'nın film çekmek üzerine çalıştığı esnalarda unutmamak, hatırlayabilmek adına tuttuğu notlar, sanatçının ilk kitabı Hatırla'da bir araya geldi.


Kitap, çalışma sürecinde yaşadığı deneyimleri hatırlamak üzere 2014 yılında almaya başladığı notları altı yıldır ekleme ve çıkarmalarla gözden geçiren sanatçının yetmişe yakın notunu içeriyor. Her projesinden önce aldığı notlardan yararlanmaya devam eden ve yazmanın önemini vurgulayan Ali Kazma, bu pratiğin daha sakin ve etkin çalışmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.


Türkçe ve İngilizce olarak çift dilli yayına hazırlanan kitap, Barbara Polla'nın kitabın köklerine ve gündelik hayata olan eşliğine değindiği Hatırla: Bir hayat ve iş felsefesi başlıklı ön sözüyle açılıyor.


Ali Kazma'nın kaleme aldığı, Nazım Dikbaş'ın Türkçeleştirdiği ve Ayşe Bozkurt'un tasarladığı Hatırla (Remember) kitabıyla ilgili, tüm detayları Mart-Nisan 2021, 62. sayımızda bulabileceksiniz...

bottom of page