top of page

Fotoğrafa değer katan destek

TurkishBank UK 50. yıl kutlamaları kapsamında Türkiye’nin önde gelen galerilerinin 16-19 Mayıs tarihleri arasında Somerset House'da yer alacak Photo London'a katılması için sponsor oldu



123 yıllık geçmişi ile Türkiye, Kıbrıs ve İngiltere’de faaliyet gösteren TurkishBank Group Avrupa’nın en önemli fotoğraf fuarlarından biri olan Photo London'a katılmak üzere Türkiye'deki galerilere destek sunarak fotoğrafa açılan alanı da genişletmeye yardımcı oluyor. Bu sene Türkiye'den galerilerin katılımının dikkat çektiği fuarda, Türkiye'nin önde gelen sanat galerileri, 16-19 Mayıs tarihleri arasında, sanatçılarımızdan birer seçkiyi Londralı sanatseverlere sunacaklar.

 

3 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilen özel bir resepsiyon ile başlayan TurkishBank UK’in 50. yıl kutlamaları, TurkishBank UK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene'nin anlamlı konuşmasına da ev sahipliği yaptı.











Hakan Börteçene



‘‘Bu özel senede, Grubumuzun misyonuna paralel Türkiye’den sanatın Londra pazarına ulaşmasını desteklemek istedik, sonuç çok başarılı oldu. Sanatımızın uluslararasına açılımı için uygun şartların oluştuğunun farkındaydık ama bu kadar büyük bir ilgiyi beklemiyorduk.’’ - Hakan Börteçene TurkishBank UK Yönetim Kurulu Başkanı

Somerset House, Londra


Londra'da her yıl düzenlenen uluslararası fotoğraf fuarı Photo London dünya çapındaki sanat galerileri, müzeler, yayınevleri ve koleksiyoncular için bir buluşma noktası olmaya devam ediyor. Fotoğrafçılığı teşvik etmek, yeni yetenekleri desteklemek ve fotoğrafı geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlenen fuar bu yıl 2022 yılında International Banker tarafından Best Innovation in Retail Banking Turkey ödülüne layık görülen TurkishBank Group tarafından destekleniyor.




 

Photo London 16-19 Mayıs tarihleri arasında Londra’da Somerset House’ta gerçekleşecek. Photo London TurkishBank’ın Somerset House'ta desteklediği ikinci etkinlik, destek verilen ilk etkinlik 2016 yılında Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi Sergisi olmuştu.

 

Ayrıca 50. yılı kutlama programı çerçevesinde Grubun fintek ekosistemi T-Gate bu yıl içinde Londra’da faaliyete geçerek bu sefer de Türk finteklerinin Londra pazarına ulaşımını destekleyecek.


Türkiye'den katılan galeriler ve katıldıkları sanatçılar:


Dirimart - Cihan Öncü
Galeri Nev - Yıldız Moran
Galeri Nev İstanbul - Nazif Topçuoğlu
Galerist - Şahin Kaygun, Yusuf Sevinçli, Nil Yalter,
Hüseyin Bahri Alptekin
Martch Art Project - Sinem Dişli, Mia Dudek
Sanatorium - Sergen Şehitoğlu
Versus Art Project - Larissa Araz, Metehan Özcan, Ege Kanar
Vision Art Platform - Mert Acar, Jacqueline Roditi, Özlem Şimşek




All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page