top of page

Duyusal deneyimler politik söylemlerle iç içe

Sevgiyi ve yıkımı araştıran performans ve konferans programı The Body That Moves Platform 82'da gerçekleşiyor



Platform 82, duyusal deneyimlerin politik söylemlerle iç içe geçtiği (beden) siyasetini, sömürgeciliği, sevgiyi ve yıkımı araştıran bir performans ve konferans programı sunuyor. Marjolein van der Meer & Nazlı Yayla tarafından programlanan The Body That Moves, 26 Nisan-22 Haziran 2024 tarihleri arasında Heba Y. Amin, Ekin Bernay, Andrège Bidiamambu, Rose Lejeune, Judith Raum, Margarita Tsomou, Erinç Seymen and Lauryn Youden'ın katılımıyla Platform 82'da gerçekleşiyor.


Program dahilindeki ilk konferans Erinç Seymen ve ilk performans Andrège Bidiamambu tarafından gerçekleştirilecek.


 

26.04.2024, 19.00

konferans

Erinç Seymen

Welcoming Discomfort


Erinç Seymen, 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü'nden mezun oldu ve kendisine ilham kaynağı olmaya devam eden Bob Flanagan'ı konu alan teziyle Yüksek Lisans derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nden aldı. Erinç Seymen’in militarizm, milliyetçilik ve toplumsal cinsiyet sorunları gibi konularda çeşitli dergilerde yazıları yayınlandı. 2002 yılından bu yana İstanbul, Ankara, Berlin, Viyana, Paris, Londra, Helsinki, Eindhoven ve Lizbon'da çok sayıda kişisel ve karma sergiye katıldı.


Welcoming Discomfort sırasında, rahatsızlığın hem sanatsal üretim hem de imgelerin inşası açısından nasıl kullanılabileceği üzerine spekülasyonlar geliştirecek. Rahatsızlığı şok ve dehşet duygularından nasıl ayırt edebiliriz? Bu sadece daha yumuşak ve daha katlanılabilir bir kardeş mi, bu duyguların bir sonucu mu yoksa üzerinize daha uzun süre yapışan yavaş etkili bir zehir mi?


 

27.04.2024, 19.30

performans

Andrège Bidiamambu

In the mood for harmony


Andrège Bidiamambu, Fransa'da yaşayan Kongolu-Fransız bir sanatçıdır. 2008 yılında funk tarzı danslardan ve ağırlıklı olarak locking'den etkilenerek dans etmeye başladı. Yıllar boyunca Çağdaş Dans, Capoeira, Kongo geleneksel dansları ve Tai Chi gibi farklı tarzlardan beslenen kendine özgü bir hareket geliştirdi ve ustalaştı. Andrège, ana stili olan locking ile uluslararası alanda tanınmaktadır ve Çin, Japonya, Fransa ve Amsterdam'da çok sayıda uluslararası yarışmaya katılmıştır. Ayrıca dans yarışmalarında öğretmenlik ve jürilik yapmaktadır.

In the mood for harmony, Andrège Bidiamambu'nun ilk solo eseri. In the mood for harmony, hareket, içe dönük bir yolculuk, varlığın karmaşık boyutunu ortaya çıkarma yeteneğini takip eden benlik arayışı üzerine on yıl süren bir araştırmanın ilk makalesidir.


 

Zilberman destekli Platform 82, dünyanın farklı yerlerinden sanatçıları, küratörleri ve kurumları bir araya getirmeyi, söyleşiler, sunumlar, yayınlar ve değişim programları aracılığıyla diyalog oluşturmayı amaçlayan yeni bir sanat alanıdır.


Platform 82'da gerçekleşen bütün konuşmalara alanın YouTube kanalından ve The Body That Moves hakkında daha fazla bilgiye Zilberman'ın İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

bottom of page