top of page

Şehrin keşfini barındıran

Staatliche Kunsthalle Baden-Baden fuayesi ve  Café Kunsthalle, içinde Baden-Baden'ın keşfini barındıran Verin Erol Vert çalışmasıyla yeniden tasarlandı


Café Kunsthalle zemini tasarımı


Viron Erol Vert, şehrin yapısına, çok katmanlı ve kapsamlı tarihine kapsamlı bir bakış açısı kazandırmak ve mevcut atmosferi analiz edip anlayabilmek için araştırmalarını farklı yönlerden konumlandırıyor. Vert, Baden-Baden'de birkaç yıl süren kapsamlı araştırmasında şehrin sosyo-kültürel özelliklerini inceledi.


Staatliche Kunsthalle Baden-Baden, Fotoğraf: Valentin Behringer


Garden of Ornaments başlıklı enstalasyon, Baden-Baden'in çok kültürlü tarihine, spa kültürüne ve kültürlerarası gelişimine gönderme yapıyor. Şehrin merkezinde yer alan su, çare ve birleştirici olmasıyla, farklı kökenlerden insanları bir araya getirmesiyle, tarihinin başlangıcından bu yana pek çok kültürün, dilin ve doğanın bir araya gelmesini sağlamasıyla şehrin en önemli unsurları arasında yer alıyor. Enstalasyonun yansımalarını ışıkta, renklerde, formda, mimaride ve süslemelerde bulmak mümkün.


Viron Erol Vert

Viron Erol Vert, Almanya'nın kuzeyi, İstanbul ve Atina arasında kültürlerarası bir aile ortamında büyüdü, şimdiyse Berlin'de ve Akdeniz bölgesinde yaşıyor ve çalışıyor. İlgi alanları dini sistemler, kültürel kimlik, dilsel deneyimler, kültürel anlatılar ve klişeler arasında değişiyor. Vert, sanatsal çalışmalarında hayatı akustik, sosyal ve fiziksel hayallerin yanı sıra resimsel ve heykelsi alanlarla zenginleştirmek için soyut ve teorik sınırları ortaya çıkarmaya ve aşmaya çalışıyor.


Staatliche Kunsthalle Baden-Baden, Fotoğraf: Valentin Behringer


bottom of page