top of page

border_less ARTBOOK DAYS Arter'de

border_less ARTBOOK DAYS’in dördüncü edisyonu,

12-15 Mayıs tarihleri arasında Arter ev sahipliğinde gerçekleşecek, 2022 katılımcıları ise bugün belli oldu




Yayını olan, metin üzerine çalışan sanatçılar ve inisiyatifler ile yayım yapan müze, galeri, kurum ve enstitüleri bir araya getirerek kitap üretimleri üzerinden yeni bir ortak alan yaratmayı hedefleyen border_less ARTBOOK DAYS’in dördüncü edisyonu 12-15 Mayıs tarihleri arasında Arter ev sahipliğinde gerçekleşiyor.



Bir Vehbi Koç Vakfı Kuruluşu olarak 2010 yılında açılan Arter’in, 2019 yılında taşındığı Grimshaw Architects tarafından tasarlanan binasında yer alacak etkinlik, sanat alanında üreten, söz söyleyen ve paylaşan kişileri bir araya getirirken yayınevleri üzerinden de yeni etkileşim zeminleri oluşturmayı amaç ediniyor.


Arter, Fotoğraf: Cemal Emden



border_less ARTBOOK DAYS gerçekleşecek bu yeni edisyonunda 9 farklı ülkeden 26 sanatçı, 12 inisiyatif ve 15 sanat kurumunu yanyana getirerek izleyici ile buluşturuyor.

Etkinlik kapsamında 14-15 Mayıs tarihlerinde sanat-sanatçı yayınları ekseninde bir konuşma programı ve etkinlik süresince gerçekleşecek çeşitli yayın lansmanları da ziyaretçileri bekliyor. Programın detayları ileri bir tarihte border_less sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.


border_less ARTBOOK DAYS, Fotoğraf: Elif Kahveci



border_less ARTBOOK DAYS 2022 - Katılımcılar


212 Magazine Ara Güler Müzesi DİRİMART FİLBooks Hayalperest Yayınevi İKSV JBE Books Mekanda Adalet Derneği Mercado Onomatopee Projects Öktem Aykut Paper Street Co. Sanatorium Unlimited Publications Vision Art Platform BAS Bazar Art Book Fair Bebe BooksÇınar Eslek & Yekhan Pınarlıgil Dante ve Istakoz Flâneur Collective Janus Artzine OMUZ Onagöre Özlem Tuna Şehir Dedektifi Zone Magazine Arsız Otlar Araştırma Grubu Burak Ata Carlotta Rosa Marangone Ceyda Oskay Christian Sleiman Diana Page & Lucy Stuart-Clark Ecem Yüksel & Yasemin Yasu Eda Şarman Elif KahveciEmre Ezelli Esra Becan Esra Oskay Gülderen Depas Hatice Utkan Özden Huo Rf Ioannis Dimopoulos Mahmoud Khaled Menekşe Gülben Merve Erbilgiç Neslihan Başer Oğuzhan İzmir & Ceminay Kara SABO Ufuk Barış Mutlu Volkan Kızıltunç Yasemin Özcan Sevil Tunaboylu




 

border_less ARTBOOK DAYS’in bu yılki destekçileri arasında KINAY, Paribu, Vision Art Platform, Asya Nakliyat, Unlimited Publications, Studio MADA, Ofset Yapımevi ve Ari Meşulam yer alıyor.


Mekân: Arter, Yenişehir Mah. Irmak Cad. No:13, Beyoğlu/İstanbul, Türkiye

bottom of page