top of page

border_less Kitap Fonu 2022 için açık çağrı

ARTBOOK DAYS 2022 etkinliği öncesi, border_less, 10 Ocak - 10 Nisan tarihleri arasında Kitap Fonu 2022 için başvuruları kabul ediyor


Esra Oskay, Fotoğraf: Elif Kahveci


Kendini "Yayını olan ve(ya) metin üzerine çalışan sanatçıları, inisiyatifleri, müzeleri, galerileri, kurumları ve enstitüleri" bir araya getiren bir bünye olarak tarif eden border_less, bu yıl da her ARTBOOK DAYS edisyonu öncesi yaptığı açık çağrı ile daha önce kapsamlı bir kitabı basılmamış ve üretim aşamasında olan bir sanatçı kitabı için fon sağlıyor. Her sene değişen kitap fonu jürisinin başvurular arasından değerlendirip seçeceği kitap projesi, Mayıs ayında border_less sosyal medya hesaplarından duyuruluyor. 15.000 TL değerindeki kitap fonunu kazanan her proje de bir sonraki yıl border_less ARTBOOK DAYS etkinliğinde izleyiciyle buluşuyor.




Esra Oskay, Ayvazovski ve Diğerleri: Resmi Makamların Resimli Bir İncelemesi, Fotoğraf: Oğuz Karakütük


border_less Kitap Fonu 2022'nin seçici kurulunda öncü dijital sanat platformu Artsy’nin küresel stratejik iş birliklerini yöneten Anlam De Coster Arslanoğlu, New York City ve Bethel Connecticut'ta yaşayan ve çalışan, İstanbul doğumlu görsel sanatçı, eğitmen ve küratör Peter Hristoff ile Umur Basım San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Umur Akademi Kurucu Başkanı Ayşe Umur yer alıyor.


Karton Kitap X Metehan Özcan, Resimli Bilgi –Ek, Fotoğraf: Melih Bakır


border_less Kitap Fonu, 2019 yılında Merve Akar Akgün, Av. Selim Bilen, Merve Elveren, Sevim Sancaktar, Nicole O’Rourke ve Mosaic Art Foundation temsilcisinden oluşan jürinin kararıyla Didem Özbek’in Türkiye Bibliyografyası ve KartonKitap x Metehan Özcan’ın ortak üretimi Resimli Bilgi –Ek isimli iki proje arasında eşit olarak bölünmüş; 2020 yılında Gamze Büyükkuşoğlu, Avi Lubin, Ali Taptık, Mari Spirito, John Tain ve Hrag Vartanian'dan oluşan jüri ve border_less ekibinin kararıyla Esra Oskay'ın Ayvazovski ve Diğerleri: Resmi Makamların Resimli Bir İncelemesi projesine, 2021 yılında ise Kari Conte, Duygu Demir ve Selen Sarıoğlü Süloş’tan oluşan jüri kararıyla Ceminay Kara ve Oğuzhan İzmir’in 12-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Arter ev sahipliğinde gerçekleşecek border_less ARTBOOK DAYS 2022’de izleyiciyle buluşacak olan Meriç Nehri’nin Çok Bilinen Sırları projesine verilmişti.


Didem Özbek, Türkiye Bibliyografyası, Fotoğraf: Elif Kahveci


border_less Kitap Fonu başvuru koşulları ve detayları için border_less web sitesindeki linki inceleyebilirsiniz.


All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page