top of page

border_less ARTBOOK DAYS 2022 başvuruları başladı


12-15 Mayıs tarihlerinde Arter'in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan border_less ARTBOOK DAYS 2022 için son başvuru tarihi 27 Mart 2022


border_less ARTBOOK DAYS, Fotoğraf: Elif Kahveci


2018 yılının Ocak ayında yayın hayatına başlayan ve farklı coğrafyalardan sanat üretimleri ve sanatsal ifade biçimlerini bir araya getiren Türkiye merkezli çevrimiçi bir platform olan border_less'in, yayını olan, metin üzerine çalışan sanatçı ve inisiyatifleri; müze, galeri, kurum ve enstitüleri bir araya getirerek kitap üzerinden yeni bir ortak alan yaratma hedefiyle hayata geçirdiği border_less ARTBOOK DAYS, dördüncü edisyonunu Arter'in ev sahipliğinde gerçekleştiriyor.


Bir Vehbi Koç Vakfı Kuruluşu olarak 2010 yılında açılan Arter’in, Grimshaw Mimarlık’ın tasarladığı ve kurumun 2019 yılında taşındığı binasında gerçekleşecek etkinlik, sanat alanında üreten, söz söyleyen ve paylaşan kişileri bir araya getirirken yayınevleri üzerinden de yeni etkileşim zeminleri oluşturmayı amaç ediniyor.


Destekçileri arasında Unlimited Publications, Asya Nakliyat, MADA ve Ofset Yapımevi'nin yer aldığı etkinlik için başvurular 3 Ocak - 27 Mart 2022 tarihlerinde border_less web sitesinde yer alan link üzerinden yapılabiliyor; katılımcı listesinin ise 5 Nisan 2022’de duyurulması planlanıyor.


border_less’ın, farklı disiplinlerle çalışan on sanatçının işlerinin baskı halini içeren PAPER isimli bir yayını da bulunuyor. 50’si sanatçı imzalı olmak üzere sınırlı sayıda basılan bu yayının satış gelirinin tamamı ise border_less web sitesinde yayınlanan yazıların telifleri için kullanılıyor. Platformun Mart 2021’den beri sanatçılarla iş birliği içinde başlattığı EDITIONS serisi ise bugüne kadar dokuz farklı sanatçının ürettiği edisyonlu işleri Aralık 2021’de Öktem Aykut ev sahipliğinde bir sergiyle ilk kez fiziki olarak izleyiciyle buluşturdu. EDITIONS serisinin 2022 yılında da devam etmesi planlanıyor.



bottom of page