top of page

Bir hayalin izinde: Sanatın dönüştürücü gücüyle hayalleri gerçekleştirmek

“Hayal gücünün peşine düşüp kaybolduğunda hangi izi takip edersin? Sana ilham verecek o adımların seslerini duymayı bekle. Tıpkı daha önce o adımların izinden giden muhteşem kadın sanatçılar gibi.”

 

Bosch Ev Aletleri ve İstanbul Modern işte bu manifesto ile Bir Hayalin İzinde projesine başladı




Bosch Ev Aletleri ve İstanbul Modern’in iş birliğiyle hayata geçen Bir Hayalin İzinde projesi, sanatın gücüyle kız öğrencilerin potansiyellerini açığa çıkarmayı ve hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyor.

 

Bir Hayalin İzinde projesi, sanat alanındaki yeteneğini ve sanatsal bakış açısını geliştirmek isteyen kız öğrencilere çok değerli bir eğitim olanağı sunuyor. Kız öğrencilerin kendilerine ilhamla dolu bir yol çizmeleri için ufuklarını genişletecek sanatçıları tanıma ve onlardan ders alma fırsatı yaratıyor. Böylece hayallerinin peşinden giderken kendini ifade edebilecek alanlar arayan ve cesarete ihtiyaç duyan kız öğrencilerin sanat yolculuklarına eşlik etmiş oluyor.

 

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern’in bir araya getirdiği akademisyenler, sanatçılar, küratörler, sanat tarihçileri ve müze uzmanlarından oluşan Bir Hayalin İzinde projesinin çok değerli kadrosu; İstanbul’un farklı ilçelerinden seçilen 40 lise öğrencisine eğitim veriyor. Okullar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hayata geçen bu proje; seminerler, atölyeler, çağdaş sanat tarihi dersleri, yapıt inceleme çalışmaları ve branş dersleriyle tüm hızıyla devam ediyor.

 

Bu proje sayesinde birbirinden değerli sanatçılarla buluşan kız öğrenciler; sanat tarihi, performans sanatları, resim, heykel, müzik gibi sanat dallarında temel dersler alıp çok geniş bir yelpazede kendi sanatsal dillerini keşfetme imkânı buluyorlar. Çok çeşitli yaratıcı atölyelerde kendi sanat eserlerini üretme şansı yakalıyor, bu atölyelerde farklı sanat dallarında deneyim kazanarak hayal güçlerini somutlaştırmanın keyfini yaşıyorlar.

 

Bir Hayalin İzinde projesi; bir sanat eğitimi programının çok ötesinde, kız öğrencilere özgüven ve cesaret aşılayan bir platform olarak hayata geçiyor. Bu platformda kız öğrenciler, sanatın birleştirici gücüyle hayallerinin peşinden gitmenin ve kendi hikâyelerini anlatmanın mümkün olduğunu keşfediyorlar.

 

Bosch Ev Aletleri, Bir Hayalin İzinde projesi kapsamında eğitim şansına sahip olan kız öğrencilerin yanı sıra bu projeyi duyuran kampanyasıyla kendi yolunu çizmeye çalışan gençlerimize de ilham olabilmeyi ve herkes için yaratıcı bir model oluşturabilmeyi amaçlıyor.

 

Yaşam kalitesini yükselten teknolojileriyle ev işlerinin kadın-erkek arasında eşit şekilde paylaşılmasını sağlamak için çalışan Bosch Ev Aletleri, eşitliğin önce evde başladığına inanıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini yaşamın her alanında desteklemek için büyük bir çaba sarf eden Bosch Ev Aletleri, sanat eğitiminde fırsat eşitliği adına Bir Hayalin İzinde projesiyle sorumluluk alıyor. Bir Hayalin İzinde projesinde sanatın dönüştürücü gücüyle hayaller gerçek oluyor.

 

bottom of page