top of page

Tarabya Kültür Akademisi'nden açık çağrı

Tarabya Kültür Akademisi 2024-2025 sezonu burs programı için başvurularını bekliyor



Tarabya Kültür Akademisi, hem Almanya'da yaşayan sanatçılara yönelik oluşturduğu program için hem de Türkiye-Almanya Ortak Üretim Bursları için başvuruları bekliyor.


Program, Almanya ile Türkiye arasındaki kültürel etkileşimi ve diyaloğu yoğunlaştırılarak geliştirilmeyi hedefliyor.


Her iki burs programına 15 Aralık 2023 tarihine kadar başvurulabilir.


Almanya’da ikamet edip çalışmalarını sürdüren sanatçılar genel burs programına başvurabilirken; Türk-Alman Ortak Üretim Bursları’nda bursiyerlerden birinin Almanya’da diğerinin Türkiye’de ikamet etmesi şartı aranıyor. Halihazırda yükseköğrenimine devam eden öğrenciler programa başvuramıyor. Almanya’da yaşayan bursiyerler, programa katılmak için İstanbul’a geldiklerinde ailelerini de yanlarında getirebiliyorlar.


Burs almaya hak kazanan sanatçılar, ortak çalışma alanları da barındıran ve bu sayede diğer bursiyerlerle etkileşim içinde olabilecekleri bir çalışma ortamı elde ediyorlar. Bursiyerler, sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve eserlerin sergilenmesi amacıyla proje kapsamındaki malzeme giderlerinin karşılanması için başvuruda bulunabiliyor.


 

Burs verilen alanlar ve burs takvimi


Burs verilen alanlar arasında mimarlık, güzel sanatlar, sahne sanatları, tasarım, edebiyat, müzik, sinema, basın-yayın ve kültür teorileri bulunuyor. Katılımcılara verilen burs süresi 4 veya 8 ay arasında. Yazılı talepte bulunulması durumunda bu süre, bitiminden itibaren 2 ay daha uzatılabiliyor.


 

Türkiye-Almanya Ortak Üretim Bursları


Sosyal değişim için fikirler geliştiren, çağımızın acil sorunlarına yönelik çözümlere yeni yaklaşımlar getiren ve sosyal adalet, açık toplumlar ve üzerinde yaşamaya değer bir gezegenin üzerine fikir yürüten ve bu soruları ele alan başvurular kabul ediliyor. Ortak üretim burslarına hak kazanan sanatçı ikililerinin her bir ortağı, ortak projelerini hayata geçirmek üzere aylık burs ödeneği alıyor. Sanatçı ikililerinin Türkiye’den başvuran ortağının İstanbul dışında ikamet etmesi durumunda, bursiyerin ek bir konaklama desteği için başvurma imkânı bulunuyor.


 

Bursiyerlerin belirlenmesi


Bursiyerler alanında uzman 5 kişiden oluşan bağımsız jüri tarafından belirlenir. Bu süreçte jüri, başvuruların sanatsal niteliğini değerlendirmeye alır. Kültür Akademisi, bağımsız jürinin değerlendirmesine göz önünde bulundurarak bursiyerlerin nihai seçimini gerçekleştirir. Seçimi gerçekleştirmek amacıyla Kültür Akademisi yönetimi, Akademi Danışma Kurulu Başkanı ve bağımsız Jüri Başkanından oluşan bir seçici kurul oluşturulur.


 

Program hakkında detaylı bilgi, başvuru şartları ve belgeleri için,


Başvuru prosedürüne ilişkin sorular için,






bottom of page