top of page

3. STEM+ Sanat Bienali: Dijital dönüşüm ve yaşam


Bahçeşehir Koleji tarafından 2017 yılından bu yana gerçekleştirilen STEM+ Sanat Bienali’nin Doç. Dr. Ebru Yetişkin küratörlüğündeki üçüncü edisyonu, 19 Haziran’a kadar dijital platformda devam ediyor. “Dijital dönüşüm ve yaşam” teması odağında gerçekleşen bienal, stemsanatbienali.com web adresinden izlenebiliyor



Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşamın her alanında yaşanan dönüşüm, lise öğrencileri tarafından Bahçeşehir Koleji 3. STEM+ Sanat Bienali’nde “Dijital dönüşüm ve yaşam” başlığıyla masaya yatırılıyor. Bienal aynı zamanda dünyada tüm süreçleri dijital olarak yürütülen ilk STEM+ Sanat Bienali olma özelliğini de taşıyor.



Bu yıl ilk kez bağımsız bir küratörle gerçekleştirilen, Doç. Dr. Ebru Yetişkin’in küratörlüğünü üstlendiği bienalde yer alan 21 eser; “Siborglaşma”, “Yaşam sanatı” ve “İleri dönüşüm” olarak üç tema altında sergileniyor. stemsanatbienali.com web adresinden 19 Mayıs- 19 Haziran tarihleri arasında izlenebilecek bienal kapsamında ayrıca öğrencilerin eserlerine dair röportajları ile sanatçılar Candaş Şişman, Ayşe Gül Süter, Pınar Akkurt, Bager Akbay ve Dr. Kürşad Özdemir’in kendi çalışmaları üzerinden STEM ve sanat birlikteliği, günümüz sanatı ve üretimi üzerine bienal özelinde verdikleri röportajlar yer alıyor.



Bu yıl, pandeminin getirdiği zorluklar nedeniyle eğitimin de büyük oranda dijital platformlardan gerçekleştiğini vurgulayan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Dijital dönüşüm ve yaşam” başlığı altında düzenlenen bienalin öğrencilerin psikolojisi, dijital dönüşümün yaşamdaki yansımalarına bakışı ve geleceğe dair tasarıları açısından söyleyecek pek çok sözü olduğunun altını çizerken, STEM+ Sanat Bienali Küratörü Doç. Dr. Ebru Yetişkin, bienal sürecinde birlikte yaparken öğrenme ve üretme pratiği açısından yaşadıkları deneyimin önemini vurguluyor.



3. STEM+ Sanat Bienali'ni 19 Haziran’a kadar, stemsanatbienali.com web adresini üzerinden ziyaret edebilirsiniz.

bottom of page