top of page

Yarıyıl tatilinde çocuklarla neler yapabilirsiniz?


Bu yarıyıl tatilinde İstanbul'da çocuklarınızı götürebileceğiniz bütün sanatsal etkinlik ve aktiviteleri bir araya toplamaya çalıştık. Tahmin ettiğinizden çok daha fazla etkinlik düzenlendiğini görünce siz de bizim gibi şaşırabilirsiniz! İçlerinden bir ya da birkaçını seçmek size kalmış...

Modern Sanat Müzesi (MoMA), New York, illüstrasyon © 2017 Ellen Weinstein, Yayoi Kusama çocuk kitabından © 2017 Yayoi Kusama

İstanbul’da çocuklarınızı götürebileceğiniz/çocuklarınızla gidebileceğiniz bu kadar fazla aktivite olduğunu öğrendiğimiz zaman bunun haberini muhakkak yapmalıyız diye düşündük. Çocukların küçük yaşlardan itibaren sanatın özgür ve geliştirici dünyasını tanımalarını çok önemli buluyoruz. Çocuklarla beraber gezerken onları sınırlamadan, keşfetmelerine izin vererek gezdirdiğimiz zaman birlikte harcanan zamanın sadece küçük bir gezintiden ibaret olmadığını fark edebiliriz. Onun dünyasında girecek her imge şimdiden bilincine yerleşen ve hayata bakışının bir parçası olacak kalacak anıları oluşturacak.

13 aylık bebekten (İstanbul Oyuncak Müzesi), 16 yaşında çocuklara (Açık Diyalog İstanbul) kadar geniş bir yelpazede derlediğimiz etkinliklerin hepsi çocukların yaratıcılığını desteklemek adına gerçekleştiriliyor. Çocuğunuzun Tuğçe Tuna ile beden koordinasyonu (Pera Müzesi) ya da Arno Garabetyan ile satranç (Açık Diyalog İstanbul) öğreneceğini düşünsenize, ne büyük şans! Biz radarımıza takılan 65 etkinliği derledik, siz yine de Şehir ve Devlet Tiyatrolarıyla Kültür Merkezleri’nin programlarına da bakmayı ihmal etmeyin! Etkinliklerin çoğu ücretsiz, ücretli olanlar da var ancak hepsi için geçerli en önemli şey önceden yerinizi ayırtmak. Sizin için hazırladığımız listede bütün detayları bulacaksınız.

Şimdiden iyi tatiller!

1. Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan (4-11 yaş)

2. İstanbul Modern, Karaköy (7-12 yaş)

3. Borusan Contemporary, Rumeli Hisarı (5-9 yaş)

4. Akbank Sanat, Taksim (5-14 yaş)

5. İş Sanat Kültür Merkezi, Levent (Her yaş için uygun)

6. Zorlu PSM, Levazım (Her yaş için uygun)

7. Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy (4-13 yaş)

8. Moda Sahnesi, Moda (Her yaş için uygun)

9. Pera Müzesi, Odakule (4-12 yaş)

10. Açık Diyalog İstanbul, Nişantaşı (7-16 yaş)

11. Füreya Koral Retrospektif Sergisi, Akaretler (4-10 yaş)

12. İstanbul Oyuncak Müzesi, Göztepe (13 ay-15 yaş)

1. Sakıp Sabancı Müzesi

Form, Yeniden Form (7 yaş ve üzeri)

Bu atölye çalışmasında çocuklar, “form nedir” sorusunun yanıtını arayacak, seramik kilinden özgün formlar ortaya çıkaracaklar. Çalışma kapsamında formun işlevi, görsel boyutu ve varolan formun dönüştürülmesi üzerine düşünecekler. Ai Weiwei’in objelerin formunu bozarak yarattığı işlerinden ilham alarak form verme ve bozma deneyimi yaşayacaklar.

Tarih: 20 Ocak Cumartesi, 11:00

Süre: 2 saat

Ücret: Ücretsiz

Şimdi Zamanı mı? Meyvelerden Enstalasyon! (4-7 yaş)

Çocuklar, renkli sanat killerinden yaptıkları meyvelerle bir grup enstalasyonu oluşturacaklar. Yaz ve kış meyvelerinden iki farklı enstalasyonun yapılacağı çalışmada çocukların mevsim, coğrafya, beslenme ve doğadan nesnelerin taklidi üzerine düşünmeleri hedefleniyor. Çalışma sonunda enstalasyonların fotoğrafı çekilip bir duvar panosu oluşturulacak.

Tarih: 20 Ocak Cumartesi, 14:00

Süre: 2 saat

Ücret: Ücretsiz

Kış Atölyesi (7-11 yaş)

Haftalık programlar olarak hazırlanan bu atölye, katılımcıların hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Kış Atölyesi’nde katılımcılar internet ve televizyon erişiminin bulunmadığı yerlerde etraflarındaki nesnelerle oyuncaklar yapacaklar. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 22-26 Ocak, 11:00-13:00 / 29 Ocak-3 Şubat, 14:00-16:00

Süre: 5 gün

Ücret: 500 TL

Resim-Heykel Atölyesi (7-11 yaş)

Haftalık programlar olarak hazırlanan bu atölye, katılımcıların hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Resim-Heykel Atölyesi’nde sanat tarihinden ilham alarak eserler yaratacaklar. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 22-26 Ocak, 14:00-16:00 / 29 Ocak-3 Şubat, 11:00-13:00

Süre: 5 gün

Ücret: 550 TL

Ahşap Oyuncak Atölyesi (7-11 yaş)

Haftalık programlar olarak hazırlanan bu atölye, katılımcıların hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Ahşap Oyuncak Atölyesi’nde ise ahşap malzemeler ile kendi oyuncaklarını tasarlayacaklar. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 22-26 Ocak, 11:00-13:00 / 29 Ocak-3 Şubat, 14:00-16:00

Süre: 5 gün

Ücret: 500 TL

2. İstanbul Modern

Resimler ve Kostümler Atölyesi (7-12 yaş)

Sanat tarihinin anlatıldığı ve resimlerin gösterildiği sunumların artından katılımcılar, resimlerde tarif edilen dönemleri ve kostümleri değerlendiriyor. Atölyenin sonunda katılımcılar, prova mankenleri üzerinde bir kostüm tasarlayıp, bu kostümü giyen bir figür resim çalışması yapacaklar. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 22 Ocak Pazartesi, 10.00 / 29 Ocak 2018 Pazartesi 13.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Duvar Ressamları (7-12 yaş)

Tarihten duvar resimlerini örnekleyerek bir sunumla başlayan atölye, katılımcıların kendi hikayelerini oluşturacakları imgeleri hayal etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar, duvar üzerinde kendilerine ayrılmış bölümlere hikayelerini aktararak resimlerini yapacaklar. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 22 Ocak Pazartesi, 13.00 / 29 Ocak Pazartesi, 10.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Geleceğin Mimarları (7-12 yaş)

Katılımcılar için özel hazırlanacak olan geometrik biçimlerin bir araya getirilip boyanacağı atölyenin sonunda yeşil bir kent yaratılacak. Katılımcılarda kent kavramını geliştirmek ve çevre bilincini güçlendirmek amaçlanıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 23 Ocak Salı, 10.00 / 30 Ocak Salı, 13.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Akımlar ve Resimler (7-12 yaş)

Katılımcıların kendilerine özgü üretim süreçlerini içeren sanatsal pratiklerin deneyimleneceği bu atölye, modern sanat tarihinin izlenimcilik, kübizm, soyut dışavurumculuk gibi akımlarını keşfetmelerini amaçlıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 23 Ocak Salı, 13.00 / 30 Ocak Salı, 10.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Mikroskoptan Resimler (7-12 yaş)

Bilimin araştırma teknikleri ile plastik sanatları buluşturan atölye, katılımcıların soğan kabuğu, kum, yaprak gibi malzemelerin mikroskop ile nasıl göründüklerinin incelenmesi ile başlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar, gördükleri görüntülerden yola çıkarak bu mikro dünyanın resimlerini su bazlı boyalar kullanarak üretecekler. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 24 Ocak Çarşamba, 10.00 / 31 Ocak Çarşamba, 13.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Doğanın Ressamları (7-12 yaş)

Katılımcıların doğayı sadece görüntüleriyle değil, onu oluşturan parçalarla, yapraklar, bitki gövdeleri vb. organik malzemelerle resmetmenin yollarını arayacakları bu atölye, hayal gücünü geliştirip yeni kompozisyonlar ve resimlerin üretilmesini amaçlıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 24 Ocak Çarşamba, 13.00 / 31 Ocak Çarşamba, 10.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Çamurdan Heykeller (7-12 yaş)

Katılımcıların doğal bir malzemeyle çalışarak imgelem dünyalarını geliştirmesini amaçlayan bu atölye, onların alışkanlıklarını, korkularını yani kendilerine dair özgünlüklerini, çamura form vererek somutlaştırmalarını sağlıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 25 Ocak Perşembe, 10.00 / 01 Şubat Perşembe, 13.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Sıradan Nesnelerle Heykeller (7-12 yaş)

Bardak, tabak gibi her gün kullanılan nesnelerin işlevlerinin değiştirildiği atölye, hayaller ve fikirlerin yansıtılarak heykeller üretilmesini amaçlıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 25 Ocak Perşembe, 13.00 / 01 Şubat Perşembe, 10.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Pixilation Kısa Film Atölyesi (7-12 yaş)

Katılımcıların gruplar halinde kısa animasyon filmlerini hazırlayacağı atölye, ortak bir hikayenin farklı yorumlanarak senaryo oluşturma, oyunculuk, fotoğrafçılık gibi becerilerin gelişmesini amaçlıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 26 Ocak Cuma, 10.00 / 02 Şubat Cuma, 13.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

Fantastik Aksesuar Atölyesi (7-12 yaş)

Günlük hayatta kullandığımız gözlük, şapka ve saat gibi aksesuarların işlevlerinin dönüştürülmesi ile başlayan atölyenin sonunda, katılımcılar yetişkinler için olağandışı olduğu kadar gereksinim duyulabilinecek olan araçları düşünecek, tasarlayacak ve kartonlarla modellerini hazırlayacaklar. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 26 Ocak Cuma, 13.00 / 02 Şubat Cuma, 10.00

Süre: 2 saat

Ücret: 120 TL

3. Borusan Contemporary

Dersimiz Anatomi (7-9 yaş)

Rehberli müze turu esnasında Choe U-Ram’ın üç boyutlu çalışmalarının yakından inceleneceği atölye, katılımcıların seçtiği bir canlının anatomik yapısı irdelenerek, konstrüksiyon, heykel ve üç boyutluluk kavramlarının deneyimlenmesini amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 4 Şubat Pazar, 10:30

Ücret: 20 TL

Süre: 2 saat

Kuzeye Yolculuk (5-7 yaş)

Rehberli müze turu esnasında Axel Hütte’nin ağaçları konu alan yapıtının inceleneceği atölye, her katılımcının zamana meydan okuyan bir orman yaratacağı asamblaj çalışması yapmasını amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 4 Şubat Pazar, 14:00

Ücret: 20 TL

Süre: 2 saat

Sıkıştırılmış Zaman (5-7 yaş)

Diana Thater’ın son dönem çalışmalarının yer aldığı Diana Thater: Kaçak Dünya sergisinin görüleceği kısa bir müze turu ile başlayan atölye, katılımcıların videolardan ilham alarak kalem ve bantlarla heykel üretmelerini amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 18 Şubat Pazar, 10:30

Ücret: 20 TL

Süre: 2 saat

4. Akbank Sanat

Miniklere Baskı Resim Atölyesi (5-8 yaş)

Baskı resim tekniklerinin ve tarihinin yaratıcı ve eğlenceli bir şekilde paylaşıldığı atölye, katılımcıların yaratıcılıklarını sergilemesi amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 2 Şubat Cuma, 11:00

Ücret: 10 TL

Süre: 1,5 saat

Oyuncak Heykel Atölyesi (7-14 yaş)

Katılımcıların hayallerindeki oyuncak heykeli yaptığı bu atölye, sonrasında katılımcıların bu heykeller ile oynamasını amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 2 Şubat Cuma, 13:00

Ücret: 10 TL

Süre: 1,5 saat

Mini Mozaik Atölyesi (7-12 yaş)

Katılımcıların renkli boncukları yan yana getirerek mozaik oluşturacağı atölye, katılımcıların yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 2 Şubat Cuma, 15:00

Ücret: 10 TL

Süre: 1 saat

İleri Dönüşüm Heykel Atölyesi (7-12 yaş)

Atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemelerle kağıt heykellerin üretileceği atölye, katılımcıların hayal gücü ve yaratıcılıklarını kullanarak geri dönüşüm konusunda bilinçlendirme yapmayı amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 2 Şubat Cuma, 16:30

Ücret: 10 TL

Süre: 1,5 saat

Rengarenk Kupalar (6-14 yaş)

Porselen kupaların üzerine resim çalışması ve güzel yazı teknikleri ile yazıların yazılacağı atölye, katılımcılara karbon kopyalama tekniğini öğretmeyi ve el becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar, kendi ürettikleri desenlerle yeniden hayat bulan kupalara sahip olacaklar. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 1 Şubat Perşembe, 11:00 / 3 Şubat Cumartesi, 11:00

Ücret: 10 TL

Süre: 1,5 saat

Çantamı Tasarlıyorum (6-14 yaş)

Katılımcıların çanta tasarlayacakları bu atölye, katılımcıların pamuklu bez çanta üzerine desen çalışması yapmayı ve bu desenleri renklendirmeyi öğrenmelerini amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 1 Şubat Perşembe, 13:00 / 3 Şubat Cumartesi, 13:00

Ücret: 10 TL

Süre: 1,5 saat

Mozaik Heykel Atölyesi (7-14 yaş)

Minik parçaların heykele dönüşeceği bu atölye, katılımcıların hayal gücünü geliştirmeyi amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 3 Şubat Cumartesi, 15:30

Ücret: 10 TL

Süre: 1 saat

Sürrealist Oyunlar Atölyesi (6-12 yaş)

Salvador Dali’nin eserlerinin ve sürrealizmin tanıtılacağı bu atölye, katılımcıların sıra dışı oyunlar ile yaratıcılıklarını geliştirmelerini amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 1 Şubat Perşembe, 15:00 / 10 Şubat Cumartesi, 11:00

Ücret: 15 TL

Süre: 1 saat

Geometrik Sanat (6-12 yaş)

Matematikten sanata doğru giden eserlerin üretileceği atölye, katılımcılara resimlerinde geometriyi sıklıkla kullanan Paul Klee, Piet Mondrian, Wassily Kandinsky gibi dünyaca ünlü ressamları da tanıtmayı amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 10 Şubat Cumartesi, 12:30

Ücret: 15 TL

Süre: 1 saat

5. İş Sanat Kültür Merkezi

Fantastik Hikâyeler Makinesi (Her yaş için uygun)

Can Yılmaz’ın yazdığı, Serdar Biliş’in yönettiği ve koreografisi Tuğçe Tuna’ya ait olan bu oyun, Wright Kardeşler’den Hezarfen Ahmet Çelebi’ye kadar geniş bir zaman diliminde geçiyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 4 Şubat Pazar, 15:00

Ücret: 20-15 TL

Süre: 1 saat

6. Zorlu PSM (Drama Sahnesi)

Lunapark Gezegeni (Her yaş için uygun)

Serdar Saatman’ın yazdığı ve Gaye Çankaya’nın yönettiği tiyatro, bir grup çocuğun hayallerini ter etmeleri karşılığında gittikleri Lunapark Gezegeni’nde başlarından geçenleri anlatıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 3 Şubat Cumartesi, 12.00 / 4 Şubat Pazar, 12.00 / 10 Şubat Cumartesi, 12.00 / 11 Şubat Pazar, 12.00 / 17 Şubat Cumartesi, 12.00 / 18 Şubat Pazar, 12.00 / 24 Şubat Cumartesi, 12.00 / 25 Şubat Pazar, 12.00

Ücret: Ücretsiz

7. Rahmi M. Koç Müzesi

Arım Balım Peteğim (8-11 yaş)

Sayıların renkli dünyasını oyuna dönüştüren atölye, katılımcıların matematiğin hayatlarındaki yerini ve önemini göstermeyi amaçlıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 23 Ocak Salı, 13.00

Süre: 1,5 saat

Ücret: 40 TL

İletişim: 0212 369 66 00

Parım Parım Parmaklarım Boyama Atölyesi (4-6 yaş)

Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 24 Ocak Çarşamba, 13.00

Süre: 1,5 saat

Ücret: 40 TL

İletişim: 0212 369 66 00

Kuş Evi Tasarım Atölyesi (7-10 yaş)

Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 25 Ocak Perşembe, 13.00

Süre: 1,5 saat

Ücret: 40 TL

İletişim: 0212 369 66 00

Okul Çantam Tasarım Atölyesi (8-12 yaş)

Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 26 Ocak Cuma, 13.00

Süre: 1,5 saat

Ücret: 40 TL

İletişim: 0212 369 66 00

Konuşan Heykeller Heykel Atölyesi (4-6 yaş)

Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 31 Ocak Çarşamba, 13.00

Süre: 1,5 saat

Ücret: 40 TL

İletişim: 0212 369 66 00

Yaratıcı Tablolar Ahşap Atölyesi (9-13 yaş)

Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 1 Şubat Perşembe, 13.00

Süre: 1,5 saat

Ücret: 40 TL

İletişim: 0212 369 66 00

Gel Gen Kardeş Olalım (9-13 yaş)

Vücut sistemine sanal bir yolculuğun yapılacağı atölye, katılımcıların biyolojik yapı şemasını öğrenmeyi, amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar DNA ile ilgili öğrendikleri bir kolye yaratacaklar. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 2 Şubat Cuma, 13.00

Süre: 1,5 saat

Ücret: 40 TL

İletişim: 0212 369 66 00

8. Moda Sahnesi

Her Kafadan Bir Ses (Her yaş için uygun)

Ceren Oran’ın yönettiği tiyatro, 3 rengin birbirlerini tanımak, anlamak ve her birinin becerisini harmanlayarak ortada buluşmak üzerine orta yolu bulduğu bir hikayeyi anlatıyor. Etkinlik için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 21 Ocak Pazar, 13:00

Süre: 35 dakika

Ücret: 20 TL

9. Pera Müzesi

Plan, Kesit, Görünüş (4-6 yaş)

Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Louis Khan ve çağdaşlarının kullandığı teknik çizimin üç parçası olan plan, kesit ve görünüş kavramlarını anlatmak için üç boyutlu bir maket üreterek ve ardından keserek plan ve kesit elde etmeyi amaçlıyor. Atölyenin sonunda, ortaya çıkan parçaları boyayarak ve kağıda basarak yaratılan kolajlar oluşacak. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 23 Ocak Salı, 11:00 / 31 Ocak Çarşamba, 11:00 / 3 Şubat Cumartesi, 11:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Atölye Mil

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Doğadan Portrem (4-6 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Sharon Lockhart’ın Öğle Molası başlıklı dört fotoğrafını inceledikten sonra yaprak, ağaç dalı, kozalak gibi doğal malzemeler ile porteler yaratmayı amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 1 Şubat Perşembe, 11:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Parçaları Birleştir: Mozaik (4-6 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Pedro Mora’nın Amber Smoot adlı seramik eseriyle bağlantı kurarak katılımcılara çeşitli kimlikler, kökenler ve renkler üzerine farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 26 Ocak Cuma, 11:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Albümdeki Ben (4-6 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Gillian Waring’in sergide yer alan aile portrelerini inceleyerek katılımcıların yakınlarıyla hayal ettikleri fotoğraf albümünü tasarlamayı amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 24 Ocak Çarşamba, 11:00 / 2 Şubat Cuma, 11:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

O Ne Surat? (4-6 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Esther Ferrer’in Şaşkınlık, kibir, ıstırap, vesaire, vesaire isimli video yerleştirmesinden esinlenerek katılımcıların birbirlerinin yüz ifadelerini anlamlandırmayı amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar bu yüz ifadelerini dev kartonlara çizecekler. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 30 Ocak Salı, 11:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Bir Müze Tasarlıyorum (4-6 yaş)

Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Louis Khan’ın vurguladığı ihtiyaç ve istek farkını örneklemeyi amaçlayarak, katılımcılara kendi ihtiyaç ve isteklerine göre birer müze tasarlatmayı amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 4 Şubat Pazar, 11:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Atölye Mil

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Sizi Bir Yerden Tanıyor Gibiyim (4-6 yaş)

Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Louis Khan’ın binalarından bize tanıdık gelen üçgen, dikdörtgen, daire gibi şekilleri boyayarak farklı taramalarla vurgulamayı amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar hem binaları çok iyi tanıyacak, hem de binaların bir soyutlamasını görebilecekler. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 25 Ocak Perşembe, 11:00 / 27 Ocak Cumartesi, 11:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Atölye Mil

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Portrelerle Dans (7-9 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, katılımcıların bedenlerini rahatlatma, beden koordinasyonu ve fiziksel yaratıcılık temelli çalışmaları içeriyor. Atölyenin sonunda portrelerde bir araya gelen görünürlüğü ve durağanlığı katılımcılar bedenleriyle deneyimlemiş olacaklar. Katılımcıların atölyeye eşofman, tayt, tişört, çorap gibi kıyafetlerle katılmaları rica ediliyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 23 Ocak Salı, 14:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Tuğçe Tuna

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Heykeller Hareket Ediyor: Gerçek ve Hayal (7-12 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Sharon Lockhart’ın Öğle Molası başlıklı eserinden yola çıkarak, katılımcıların müzik eşliğinde pozlar vermesini ve müzik durduğunda heykel olması ile başlıyor. Atölyenin sonunda katılımcıların birbirlerini gördükleri açılardan büyük boy kağıtlara resmederek görüş açılarının değişikliği üzerinden farkındalık geliştirmeleri amaçlanıyor. Katılımcıların atölyeye eşofman, tayt, tişört, çorap gibi kıyafetlerle katılmaları rica ediliyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 31 Ocak Çarşamba, 14:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Her Kafadan Bir Ses (7-12 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, katılımcıların çizim ve hamurlarla hayat vereceği karakterlere etraflarında buldukları nesneler ile sesler çıkartarak onlara özel hikayeler yaratılmasını amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar çevrelerindeki nesnelerin seslerini kullanmayı öğreniyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 27 Ocak Cumartesi, 14:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Meriç Artaç

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Gölgelerin Gücü Adına (7-12 yaş)

Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Louis Khan’ın mimarisinde büyük önem taşıyan gölgeleri incelemeyi amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar kendi ışık kutusunu yaparak çizimlerini duvara yansıtacaklar. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 30 Ocak Salı, 14:00 / 3 Şubat Cumartesi, 14:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Atölye Mil

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Bu Kemer Başka Kemer (7-12 yaş)

Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Louis Khan’ın “Bir kemer ne olmak ister?" sorusundan ilham alarak büyük bir kapı inşa etmeyi amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar kutu ve postüplerle birer kemer yaratacaklar. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 24 Ocak Çarşamba, 14:00 / 1 Şubat Perşembe, 14:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Atölye Mil

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Aynı kalmak mı? Değişmek mi?: Felsefe Atölyesi (10-12 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Gillian Waring’in sergide yer alan aile portrelerinden ilham alarak değişim ve aynılık arasındaki ikiliği sorgulamayı amaçlıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 25 Ocak Perşembe, 14:00 / 4 Şubat Pazar, 15:30

Ücret: 45 TL

Süre: 1,5 saat

Eğitmen: Seda Acar, Mini Filozofi

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Hafıza, Kurmaca ve Dans (7-12 yaş)

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, katılımcıların bedensel farkındalıklarını geliştirerek kişisel alanlarını ve enerjilerini dengeleme ve koordinasyon çalışmaları yapmayı amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar sergiden yola çıkarak hafıza ve kurmacanın yanı sıra, hakikat, görünüm, varyasyon gibi kavramları da inceleyecekler. Katılımcıların atölyeye eşofman, tayt, tişört, çorap gibi kıyafetlerle katılmaları rica ediliyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 2 Şubat Cuma, 14:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Tuğçe Tuna

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

Pencereler Konuşsa Ne Söyler? (10-12 yaş)

Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergisinden yola çıkarak hazırlanan bu atölye, Louis Khan’ın binalarındaki pencereleri, kapıları, sütunları inceleyerek her birini konuşturmayı ve metinleştirmeyi amaçlıyor. Atölyenin sonunda katılımcılar bir çizim üzerinden mimarın niyetini okumanın denemelerini yapmış olacaklar. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 26 Ocak Cuma, 14:00

Ücret: 45 TL

Süre: 2 saat

Eğitmen: Atölye Mil

İletişim: egitim@peramuzesi.org.tr

10. Açık Diyalog İstanbul

Müzik Atölyesi (7-9 ve 9-12 yaş)

Tarih: 10 Şubat Cumartesi / 17 Şubat Cumartesi, 13:15

Süre: 1 saat

İletişim: info@opendialogueistanbul.com / 0212 232 76 62 / 0532 316 98 07

Çocukları İçin Felsefe Atölyesi (7-9 ve 9-12 yaş)

Çocuklar için felsefe bir masal, fabl, öykü, mitoloji, video veya bir nesne üzerinden yola çıkarak adalet, bilgi, özgürlük, mutluluk, sanat, sevgi, gibi günlük yaşamımızda sıklıkla karşılaştığımız felsefe kavramları bir kolaylaştırıcının rehberliğinde soruşturmaktır.

Tarih: 11 Şubat Pazar / 18 Şubat Pazar / 25 Şubat Pazar, 14:00

Süre: 50 dakika

İletişim: info@opendialogueistanbul.com / 0212 232 76 62 / 0532 316 98 07

Çocuklar İçin Satranç Atölyesi (12-16 yaş) Açık Diyalog İstanbul organize ettiği eğitimler dizisine "Arno Garabetyan ile Satranç" atölyesi ile devam ediyor. İstanbul Satranç Derneği Başkanı Garabetyan’ın en önemli misyonlarından biri bir zihin sporu ve strateji oyunu olan satranç kültürünü tanıtmak ve yeni nesillere aktarmaktır. Bu spor ile ilgilenen katılımcılar aynı zamanda da, mantık yürütme, hafıza geliştirme ve risk yönetimi konusunda da kendilerini geliştireceklerdir.

Tarih: 10 Şubat Cumartesi / 17 Şubat Cumartesi, 11:00

Süre: 1,5 saat

Eğitmen: Arno Garabetyan

İletişim: info@opendialogueistanbul.com / 0212 232 76 62 / 0532 316 98 07

Çizgi Roman Atölyesi (7-10 yaş)

Bu tek seferlik atölyede, katılımcılar örnekleri inceleyip bilgi sahibi olarak çok sevdikleri çizgi roman karakterle- rinin nasıl yaratıldığını, hangi aşamalarla olaylar dizisinin geliştiğini, hem teknik hem de eğlenceli yönleriyle tanıklık etmiş olurlar. Her öğrenci kendi süper kahramanını yaratıp, olaylarını kurgulayıp, kişisel hikayesini oluşturur. Atölye sonunda da fanzin yaklaşımıyla kendi ürettikleri basılı çizgi roman yayını öğrencilere teslim edilir.

Tarih: 22 Ocak Pazartesi, 13:00

Ücret: 80 TL + KDV

Süre: 2 saat

İletişim: info@opendialogueistanbul.com / 0212 232 76 62 / 0532 316 98 07

11. Füreya Koral Retrospektif Sergisi

Füreya'nın Duvarları Atölyesi (4-6 yaş)

Füreya’nın Duvarları Atölyesi, çocukları, desenden litografiye, seramikten çiniye, panolardan sehpalara ve duvarlara uzanan geniş bir yelpazede sanat çalışmaları üreten Füreya Koral’ın büyülü dünyasını keşfetmeye davet ediyor. Atölyenin ilk bölümünde çocuklar sanatçının çalışmalarını bilmeceli bir sergi turu ile geziyor, sanatçının kullandığı farklı malzeme ve teknikler hakkında bilgiler ediniyor. Atölyenin uygulama aşamasında ise çocuklar, kolektif bir şekilde, sergi gezisinde keşfettikleri desenleri renklendiriyor ve yan yana getirerek bir duvar panosu yaratıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 20 Ocak Cumartesi / 21 Ocak Pazar, 11:30

Ücret: Ücretsiz

Süre: 1 saat

Eğitmen: Hüsne Çiğdem

Füreya'nın Duvarları Atölyesi (7-10 yaş)

Füreya’nın Duvarları Atölyesi, çocukları, desenden litografiye, seramikten çiniye, panolardan sehpalara ve duvarlara uzanan geniş bir yelpazede sanat çalışmaları üreten Füreya Koral’ın büyülü dünyasını keşfetmeye davet ediyor. Atölyenin ilk bölümünde çocuklar sanatçının çalışmalarını bilmeceli bir sergi turu ile geziyor, sanatçının kullandığı farklı malzeme ve teknikler hakkında bilgiler ediniyor. Atölyenin uygulama aşamasında ise çocuklar, kolektif bir şekilde, sergi gezisinde keşfettikleri desenleri renklendiriyor ve yan yana getirerek bir duvar panosu yaratıyor. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 20 Ocak Cumartesi / 21 Ocak Pazar, 13:30

Ücret: Ücretsiz

Süre: 1 saat

Eğitmen: Hüsne Çiğdem

12. İstanbul Oyuncak Müzesi

“Renkli Kendama” Tasarım Atölyesi (5-7 yaş)

Müze turuyla başlayacak atölyede, çocuklar toplumlara ait oyuncakları yakından inceleyecekler. Ardından renkli boyalar, kartonlar ve atık malzemeler kullanarak Japonya’nın geleneksel oyuncaklarından biri olan “Kendama”yı yapacaklar. Bu atölye çalışması ile çocuklar hem farklı kültürleri tanıma şansı bulacak, hem de geri dönüşüme dair farkındalık kazanacaklar. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 20 Ocak Cumartesi, 11:00

Ücret: Müze ziyaretçilerine ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyeye katılım için kayıt yaptırmanız gerekiyor. Müze giriş ücreti indirimli 10 TL, tam 13 TL

Eğitmen: Aslı Ersoy

İletişim: 0216 359 45 50-51

Andy Warhol'un İzinden Baskı Atölyesi (4-9 yaş ve aile katılımlı)

Çocuklar Andy Warhol’un baskı tekniği (serigrafi) ile yaptığı resimlerle zamanının ikonlarını tanıyacaklar. Andy Warhol’un eserlerinde sıklıkla karşılaştığımız Marilyn Monroe, Campell konserve kutuları, kovboylar ve Mickey Mouse gibi ikonar üzerine konuşarak sanatçının felsefesini anlamaya çalışacaklar. Atölye çalışmasında ise, İstanbul Oyuncak Müzesi’nden ilham alarak kendi ikonlarını belirleyerek pop art baskının detaylarını öğrenecekler.

Atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 1 Şubat Perşembe, 11:00

Ücret: 40 TL’dir ( Müze giriş ücreti dahildir). Kredi kartı ile ödeme kabul edilmemektedir.

Süre: 1 saat

Eğitmen: Mihriban Mirap

İletişim: 0216 359 45 50-51

İlk Filmim Sinema Atölyesi (10-15 yaş)

Bu atölye çalışması çocukları sinemanın büyülü dünyasına kendi filmlerini yapmaya davet ediyor. Çocuklar sinema makinasının atası sayılan laterna magica ve zeotrop'un ilk örneklerini inceleyip, ardından sessiz sinema döneminin unutulmaz aktörü Charlie Chaplin’in oyuncaklarını ziyaret edecekler. Daha sonra sesli dönem, renkli filmler ve özel efektli eserler ile sinema tarihçesindeki yolculuk günümüze kadar taşınacak. Çocuklar sinemanın büyük bir ekip işi olduğunu öğrenecekleri bu atölye çalışmasında ilk filmimizi çekmek için iş başına geçecekler. Atık malzemeler kullanarak karakterlerini tasarlayacak ve ardından herkesin kendi karakterini oynattığı stop motion filmini çekecekler. Atölye çalışması bittiğindeyse çekilen görüntülerin montajını yapıyor ve katılımcılara İnternet üzerinden gönderiliyor. Katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yapılması gerekmektedir. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 4 Şubat Pazar, 11.00

Ücret: 75 TL’dir.(Müze giriş ücreti dahildir.) Kredi kartı ile ödeme kabul edilmemektedir.

Süre: 2 saat

Eğitmen: Hamit Annak

İletişim: 0216 359 45 50-51

Bebekler Müzede (13-20 ve 20-28 aylık bebekler)

“Bebekler Müzede” atölye çalışmasına katılacak olan bebekler dış dünyayı anlamlandırma sürecini kolaylaştıran oyuncakların geçmişine doğru emekleyecekler. Bebekler ve anneleri, İstanbul Oyuncak Müzesi’nde ilk müze deneyimlerini, oyun terapisti ve psikolog Sendi Kasar Ben eşliğinde yaşayacaklar. Miniklerimize müze gezme alışkanlığının ilk temellerini anne bebek arasındaki bağı kuvvetlendirici etkinlikler yaparak, güvenli kollarda kaliteli zaman geçirmeleri sağlanacaktır. Etkinliğe katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Etkinliğin sonunda “Oyuncak Müzesi İlk Gezim” katılım belgesi verilecektir. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 11 Şubat Pazar, 13-20 aylık bebekler 10:00 / 20-28 aylık bebekler 11:15

Ücret: 35 TL (Müze giriş ücreti dahildir.) Kredi kartı ile ödeme kabul edilmemektedir.

Süre: 40 dakika

İletişim: 0216 359 45 50-51

Bu Oyuncan Dönüyor Oyuncak Tasarım Atölyesi (5-8 yaş)

Müzede sergilenen oyuncakların incelenmesiyle başlayacak atölye çalışmasında çocuklar, farklı malzemeler kullanarak hayal ettikleri bir karakteri üç boyutlu hale getirecek ve kendi dönen oyuncaklarını yapacaklar. Atölye süresince çocuklar kendi oyuncağını yapmayı deneyimlerken yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 25 Ocak Perşembe, 11:00

Süre: 1 saat

Ücret: 45 TL (Müze giriş ücreti dahildir) Kredi kartı ile ödeme kabul edilmemektedir.

Eğitmen: Aslı Ersoy

İletişim: 0216 359 45 50-51

Origamiden Kıyafetlerimizi Tasarlıyoruz (4-9 yaş ve aile katılımlı)

Kağıtlar kumaşların yerini alıyor ve kendi kıyafet koleksiyonumuzu tasarlıyoruz.

Origami sanatıyla birleştireceğimiz bu atölyede müzedeki oyuncakların kıyafetleri bize esin kaynağı olacak. Kağıtları katlarken el ve motor becerilerini geliştirecek çocuklar kağıttan minik kıyafetler yaratırken çok eğlenecek.

Yaklaşık doksan dakika sürecek atölye çalışmasına katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Atölye için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 30 Ocak Salı, 11:00

Ücret: 40 TL (Müze giriş ücreti dahildir) Kredi kartı ile ödeme kabul edilmemektedir.

Süre: 1,5 saat

Eğitmen: Gökçen Atamgüç

İletişim: 0216 359 45 50-51

bottom of page