top of page

Yokluk ve arzuya dair

Berke Doğanoğlu'nun longing, sweat, roses isimli kişisel sergisi 26 Ocak'ta THE PILL'de açıldı. Sanatçının yokluk ve arzu temalarını işleyen yeni resimlerden bir seçki sunan sergi, 3 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek


Berke Doğanoğlu, longing, sweat, roses sergisinden görüntü


Berke Doğanoğlu'nun longing, sweat, roses isimli kişisel sergisi 26 Ocak'ta The Pill'de açıldı. Arkaik Yunan lirik şairi Sappho’nun bir fragmanından esinlenerek longing, sweat, roses başlığını taşıyan sergi, yokluk ve arzu temalarını işleyen yeni resimlerden bir seçkiyi bir araya getiriyor.


Berke Doğanoğlu, longing, sweat, roses sergisinden görüntüler


Küçük boyutlu resimler arasında bir dizi nirengi etrafında örgütlenen, iç mekanlarda ve fragman biçiminde çerçevelenmiş erkek bedenlerinin yakın plan görünümlerinden oluşan sergi, gizleme stratejileri ile kavrama arzusu arasından tene odaklanıyor. Resimlerin her biri bizi toprak tonları, ince ışık değişimleri ve dolgun dokulardan oluşan maddi bir dünyaya, resmedilen figürün gizemlerine çekiyor.


Berke Doğanoğlu, longing, sweat, roses sergisinden görüntüler


Berke Doğanoğlu’nun resimleri, sanatçının edebiyat, resim, fotoğraf ve basılı medya tarihinden referanslar dünyasıyla kurduğu samimi ilişkiler aracılığıyla insan arzusunun ve insan bedeninin maddesel ifadeleri ve kırılganlığı üzerine düşünür. Dokulu, özenli ve kısıtlı ışık içeren tuvalleri, insan bedeni ve duygulanımlarına dair bir metafor olarak resmin fizikselliği üzerinden işlerken, kompozisyon seçimleri portre, natürmort ve manzara türleri arasında bir paralellik kurar. Doğanoğlu’nun mahremiyetin tonlarına bürünen ve benliğini cömertçe sunan resimleri hem radikal bir kırılganlık hem de anlamdan çekilme barındırır.


Berke Doğanoğlu'nun galerideki ikinci kişisel sergisi longing, sweat, roses 3 Mart'a kadar THE PILL'de ziyaret edilebilir.


bottom of page