top of page

Başka Türlü bir performans

Nesin Köyleri Derneği'nin Ekolojik Onarımda Sanatsal Yaklaşımlar projesi, Başka Türlü isimli son etkinliğiyle tamamlandı. Etkinlik, konuk sanatçı Işıl Eğrikavuk ve İstasyon iş birliğiyle gerçekleşti


Başka Türlü performansından


Nesin Köyleri Derneği'nin, Nesin Köyü'nde gerçekleşen Ekolojik Onarımda Sanatsal Yaklaşımlar projesi, Başka Türlü isimli son etkinliğiyle tamamlandı. Projenin amacı, iklim değişikliği, insan olmayan canlılarla yaşam ve topluluk olma hali gibi temel konulara odaklanarak, yeni hikayeler yaratmayı araştırmaktı.


Proje kapsamında; Nesin Köyü sakinlerinin ve gönüllülerin, sanatçıların ve proje katılımcılarının permakültür etiği ekseninde bir araya gelmesi ve bu aktörlerin birbirinden öğrenecekleri güvenli alanlar yaratılarak topluluk olma halinin tartışmaya açılması amaçlandı.


 

Deniz ve suyla nasıl işbirliği yaparız?

Soluduğumuz havayla nasıl işbirliği yaparız?

Toprak ve bitkilerle nasıl işbirliği yaparız?

Hikayelerimizi kendi aramızda ve insan olmayan varlıklarla nasıl paylaşırız?

Işıl Eğrikavuk

 

Projenin son etkinliği, konuk sanatçı Işıl Eğrikavuk ve İstasyon topluluğu tarafından hazırlanan Başka Türlü performansıydı. Performans, İzmir, Balıkesir ve İstanbul'dan kültür sanat üreticilerini ve sivil toplum çalışanlarını bir araya getirerek, projenin başlangıcında kurulan bostanda başlayıp sofrada sonlandı. Performans, bostan (toprak), teras (mutfak) ve sofra (yemek) temaları etrafında üç aşamadan oluştu ve Hilal Toker, Öykü Naz Mustafaoğlu, İrem Kıymık, Metehan Başlı, Tuncay Korkmaz ve Nesin İstasyon ile işbirliği içinde gerçekleşti.


Başka Türlü performansından


Proje kapsamında Başka Türlü performansının sürecini ve çıktılarını anlatan bir yayın hazırlandı. Yayına Nesin İstasyon İnternet sitesi üzerinden erişilebilir.

bottom of page