top of page

Gürkan Maruf Mıhçı ve Aslı Narin'e ödül

Sanatın evrensel dilini ve yaratıcılığın sınırsız potansiyelini vurgulayan sanatçılara verilen DeHaan Fark Yaratan Sanatçılar Onur Ödülü'nü 2023 yılında kazananlar arasında ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden Gürkan Maruf Mıhçı ve Aslı Narin yer alıyor


Aslı Narin, Syzygy


Indiana eyaletindeki, sanatın evrensel dilini ve yaratıcılığın sınırsız potansiyelini vurgulayan sanatçılara verilen DeHaan Fark Yaratan Sanatçılar Onur Ödülü, çağdaş sanatçıları destekleyerek ilham veriyor. Her bir sanatçı, projelerini gerçekleştirmek için önceden belirlenmiş miktarda bir hibe alıyor ve tamamlanan eserler, sanatseverlerle buluşmak üzere Indianapolis Sanat Konseyi'nin bünyesindeki Gallery 924'de sergileniyor.


2023 yılında bu ödülü kazananlar arasında ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden Gürkan Maruf Mıhçı ve Aslı Narin de yer alıyor. Mıhçı, eserlerinde bilim, siyaset ve ekoloji gibi evrensel temaları hiciv dolu bir bakış açısıyla işliyor. Narin ise doğa ve döngülerinden ilham alıyor. Bugünlerde ise sanatçıların işleri Indianapolis’te Sidewalk Galleries projesine seçildi ve şehrin farklı binalarında mural olarak sergileniyor.


Aslı Narin, Syzygy


Aslı Narin Syzygy isimli eseriyle insanın doğayla ve evrenle olan bağını keşfetmeye davet ediyor. Narin'in eseri, güneş tutulmasının insanlık üzerindeki etkilerini araştırırken mikroskobik vücut detaylarını ve güneş tutulmasını birleştiriyor. Syzygy terimi, Güneş, Dünya ve Ay gibi gökcisimlerinin hizalanmasını ifade ediyor.


Gürkan Maruf Mıhçı


Gürkan Maruf Mıhçı, seçilen eserinde WNBA efsanesi Tamika Catchings'in kariyerinde attığı toplam 7,380 sayıyı iki büyük veri görselleştirmesiyle izleyicilerle buluşturuyor. Bu etkileyici eserler, Indianapolis'te düzenlenecek olan NBA All-Star 2024 hafta sonu etkinliğinin bir parçası olarak, maçların oynanacağı Gainbridge Fieldhouse Spor Salonu'nda sergilenecek.


Gürkan Maruf Mıhçı


Çalışma, Indianapolis Sanat Konseyi’nin binasının dış cephesinde iki sene kalıcı olarak sergilenecek.

bottom of page