top of page

yeni nesil mimarlık, yenilikçi tasarım: 40 Under 40

Avrupa'daki mimari ve endüstriyel tasarım alanında umut veren ve yükselişteki isimlerini seçmek için düzenlenen programın bu seneki jürisinde MeMALondon kurucusu

Mert Eyiler de bulunuyor



The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ve The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design tarafından oluşturulan programın bu seneki jürisi belirlendi. Seçici kurulda; Londra ve Türkiye merkezli MeMALondon kurucusu Mert Eyiler, Almanya merkezli ChristophHesseArchitekten kurucusu Christoph Hesse, İsviçre ve Çin merkezli INUCE kurucusu Dirk U. Moench, İsviçre merkezli Mino Caggiula Architects kurucusu Mino Caggiula ve Yanniotis & Associates Architectural Bureau kurucusu Constantinos Yanniotis yer alıyor.



Avrupa'nın farklı bölgelerinden 40 tasarımcıyı ağırlayan European 40 Under 40; 40 yaşın altındaki mimarlar, peyzaj mimarları, iç mimarlar, şehir plancıları ve endüstriyel tasarımcılara açık olarak düzenleniyor. İlk aşamanın tamamlandığı seçim sürecinde, sonuçlar önümüzdeki günlerde yayımlanacak.


Avrupa genelinde yaptıkları çalışmalarla umut vaat eden yetenekleri belirleme ve görünür kılma amacı güden program, 2021 döneminde yapılan çalışmaları değerlendirirken aynı zamanda Avrupa'daki güncel mimarlık ve tasarım ortamı hakkında da fikir veriyor.

bottom of page