top of page

Vitra Design Museum kitapları Mozaik ile Türkiye'de

Vitra Design Museum'daki süreli sergilerin katalog kitapları, tasarımcı biyografileri ve referans kitaplarının yanında çocuk kitaplarını da içeren geniş bir çeşitliliğe sahip VDM Yayınları, Vitra’nın Türkiye resmi partneri Mozaik ile şimdi Türkiye’de satışa sunuluyor


Lightopia, 3 cilt, 396 sayfa, Vitra Design Museum Yayınları


Vitra’nın 1989 yılında kurduğu, Almanya’da Weil am Rhein bölgesinde bulunan Vitra Design Museum (VDM), Mozaik ile işbirliğinde 30 yılı geride bırakıyor. Yeni yıla yaklaşırken Vitra Design Museum'daki süreli sergilerin katalog kitapları, tasarımcı biyografileri ve referans kitaplarının yanında çocuk kitaplarını da içeren geniş bir çeşitliliğe sahip VDM Yayınları, Vitra’nın Türkiye resmi partneri Mozaik ile şimdi Türkiye’de satışa sunuluyor.


Verner Panton, Charles & Ray Eames ve Jean Prouvé gibi tasarımcıların, tasarım tarihine damga vurmuş ikonik tasarımlarının yanı sıra Ronan & Erwan Bouroullec, Barber Osgerby ve Antonio Citterio gibi çağdaş tasarımcıların tasarımlarını üreten Vitra’nın 1989 yılında kurduğu Vitra Design Museum, bugün dünyanın en önemli tasarım müzelerinden biri. Süreli sergilere ev sahipliği yapan ana müze binası Frank Gehry tarafından, kalıcı koleksiyonun bulunduğu Vitra Schaudepot ise Herzog&de Meuron tarafından tasarlanan Vitra Design Museum’un yayınları da dünya çapında bir öneme sahip.


Atlas of Furniture Design, Coloring Book Le Fonda Del Sol, Lucky Plucky Chairs, Essential Eames, Eames Furniture Sourcebook


Vitra Design Museum’un şef küratörü Mateo Kries’in editörlüğünde hazırlanan, 2019 yılında satışa sunulan Atlas of Furniture Design tasarım alanında en kapsamlı yayınlardan biri. Kitap geçtiğimiz 200 yılda, 540'tan fazla tasarımcı tarafından tasarlanan 1.740 objeyi belge niteliğinde ele alıyor. Çocuklar için hazırlanan Coloring Book Le Fonda Del Sol Alexander Girard’ın desenlerinden oluşuyor. Vitra kurucularından Rolf Fehlbaum’un gençler için kaleme aldığı Lucky Plucky Chairs, 150 yılda yaratılan en yenilikçi yirmi iki sandalyeyi genç nesillere tanıtıyor. Essential Eames ve Eames Furniture Sourcebook, Mid-century modern mimarinin en ikonik isimleri Charles ve Ray Eames’in çalışmalarına odaklanıyor.


VDM Yayınları'ndan bazı kitaplar


Türkiye'de satışa sunulan Vitra Design Museum Yayınları kitaplarına Mozaik Design'ın İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.




bottom of page