top of page

Verinin Yeni Anlatımları programı başlıyor


İstanbul Ansiklopedisi Arşivi’nin dijital ortama aktarılarak erişime açılması için SALT ve Kadir Has Üniversitesi'nin bir süredir ortak yürüttüğü projeye, teknoloji platformu Digilogue altyapı ve sistem geliştirme ortağı olarak katkıda bulundu.

☕️ 1 dakikalık okuma

Projenin dijital arşivlenme sürecindeki teknik problemleri çözmeyi ve vizyon geliştirmeyi hedefleyen Digilogue'un desteğiyle gerçekleşecek Verinin Yeni Anlatımları başlıklı program kapsamında birçok teknoloji uzmanı, sanatçı ve araştırmacının katılımcı olarak yer alacağı atölyeler ve söyleşiler düzenlenecek.

Program süresince, İstanbul Ansiklopedisi Projesi'nin geliştirilmesi ve Türkiye'deki dijital beşeri bilimler çalışmalarına katkı sağlanması amacıyla konuya ilgisi olan birçok kişinin ortak akıl yürütüp, fikir alışverişinde bulunması hedefleniyor. SALT Beyoğlu'nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan Verinin Yeni Anlatımları Programı kapsamındaki etkinliklerin ilki 5 Ekim'de New York bazlı teknoloji ve tasarım stüdyosu Channel Studio ile başlayacak. Channel Studio’nun katılımında gerçekleştirilecek söyleşi ve atölyede, makine öğrenimini bir tasarım aracı olarak kullanmak üzerine konuşulacak.

bottom of page