top of page

Tabanlıoğlu Mimarlık, Beyazıt Kütüphanesi projesi ile ödüle layık görüldü


Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği ve Amerikan Kütüphane Derneği, 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananlarını ilan etti. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Beyazıt Devlet Kütüphanesi renovasyon projesi Olağanüstü Tarihi Yenileme dalında birinci olarak değerlendirildi

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA), 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananlarını ilan etti. İki yılda bir verilen Tasarım Ödülleri, kütüphaneleri iç tasarım estetiği, yaratıcılık ve işlevsellik değerleriyle değerlendiriyor.

Kütüphanelerin, halkın ilham alması, eğitilmesi ve hatta zaman zaman eğlendirilmesine hizmet eden kurumlar olduğuna vurgu yapan IIDA Genel Başkan Yardımcısı ve CEO'su Cheryl S. Durst, “ALA ile birlikte organize ettiğimiz bu ödülle, geçmişle bağlantı kurmamıza, geleceğe yönelik bir keşfe çıkmamıza ve yaşam boyu süren bilgi arayışımızda bize rehberlik etmemize yardımcı olacak şekilde tasarlanan yenilikçi kütüphane iç mekanlarını onurlandırıyoruz” dedi.

Ödül adayı projelerin değerlendirilmesi; Stasia Czech Suleiman (IIDA, NCIDQ, Başkan Yardımcısı / HOK); Jeannette Lenear Peruchini (IIDA, LEED AP, Skidmore, Owings & Merrill LLP); Jessica N. Kayongo (J.D., M.A., Hesburgh Kütüphaneleri, Notre Dame Üniversitesi); ve Mindy Sorg (IIDA, NCIDQ, LEED AP, RID, , OPN Architects) gibi konunun uzmanlarından oluşan jüri tarafından gerçekleştirildi.

Jüri adına konuşan Mindy Sorg, “Zamanın testine tabi olacak, mükemmellik örneği yenilikçi kütüphane mekanlarını tespit etmekten onur duyduk. Seçilen projelerde etkin işlevsellik ile çarpıcı estetik çözümlerin dengesi başarılı bir şekilde kurulmuş. Özellikle kazanan kütüphaneler, çok dikkate değer, ince düşünceli yeniliklerle yaratılan mekanlar” açıklamasında bulundu.

2018 ALA / IIDA Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nde ödüle layık bulunan, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Beyazıt Devlet Kütüphanesi renovasyon projesi Olağanüstü Tarihi Yenileme dalında birinci olarak değerlendirildi.

Akademik Kütüphaneler, Halk Kütüphaneleri (30.000 feet'nin altında ve üzerinde), Özel Kütüphaneler, Tek mekan olarak ele alınan dört kategorinin kazananları arasında yapılacak büyük seçim sonucu ise, 23 Haziran 2018'de New Orleans'ta düzenlenecek ALA Yıllık Konferansı'nda ilan edilecek.

bottom of page