top of page

Self 07

Saint Laurent markasının kreatif direktörü Anthony Vaccarello tarafından seçilen sanatçılar, fotoğrafçılar ve film yapımcıları ile iş birlikleri yoluyla kendini ifade eden ve Saint Laurent'in benzersiz kişiliğini onurlandıran bir sanat dizisi olan SELF, 7. projesiyle izleyiciyle buluşuyor


Yazı: Zeynep Gülçur

Daesung Lee, Magnum Photos For Saint Laurent By Anthony Vaccarello, Self 07, 2022

SELF’in önceki projelerinde Vanessa Beecroft, Bret Easton Ellis, Daido Moriyama, Gaspar Noé, Abel Ferrara gibi farklı disiplinlerden birçok sanatçı yer aldı. Projenin amacı sanatçıların kişisel stillerini Saint Laurent karakterine entegre eden çalışmalarla; kültür, sanat ve modayı birleştirmek. Çağdaş bakış açısı üzerine “sanatsal bir yorum” olarak tasarlanan etkinlik, aynı zamanda markanın kurucusu Yves Saint Laurent için çok değerli olan özgürlük kavramını da sembolize ediyor.


Bu kez Magnum ajansından 6 fotoğrafçıyla iş birliği yaparak Saint Laurent koleksiyonunu yorumlamalarını isteyen Vaccarello, Londra'da Olivia Arthur, Los Angeles'ta Alex Webb, Seul'de Daesung Lee, Şanghay'da Birdhead, Tokyo'da Takashi Homma ve son olarak Paris'te Harry Gruyaert ile bir araya geliyor.


Harry Gruyaert, Magnum Photos For Saint Laurent By Anthony Vaccarello, Self 07, 2022


Kromatik duyarlılığın harika bir fotoğrafçısı olan Harry Gruyaert, bu proje için özel olarak yarattığı eserlerini, Palais Royal bahçelerinin ortasına kurulan aynayla kaplanmış yuvarlak geçici bir yapıda izleyiciyle buluşturuyor.


Belçikalı sanatçı bu iş birliği için modellerini ıssız bir havaalanında ölümsüzleştiriyor. Dağınık ışık süzmeleriyle ve çoklu yansımalarla oynayan sanatçı, doğal ışınları Saint Laurent koleksiyonunun incelikleriyle harmanlıyor.



Harry Gruyaert, Magnum Photos For Saint Laurent By Anthony Vaccarello, Self 07, 2022


12 Haziran'a kadar halka açık olan Self 07, yetenekli fotoğrafçının sanatsal özünü keşfetmek için mükemmel bir fırsat.




bottom of page