top of page

Fondazione Prada'da: Miranda July: New Society

Fondazione Prada, Miranda July'ın çalışmalarını, Miranda July: New Society sergisiyle 7 Mart-14 Ekim 2024 tarihleri arasında Milano'daki Galleria Vittorio Emanuele II'de bulunan Osservatorio'da izleyiciyle buluşturuyor


July (“Sophie”), The Future, 2011, Roadside Attractions'ın izniyle


Küratörlüğünü Mia Locks'un üstlendiği Miranda July: New Society, 1990'ların başından günümüze kadar uzanan otuz yılı kapsıyor ve Amerikalı sanatçı, film yapımcısı, yazar Miranda July'ın kısa film, performans ve enstalasyon çalışmalarını içeriyor.


Sergide F.A.M.I.L.Y. (Falling Apart Meanwhile I Love You) adlı yeni bir eser ilk kez gösteriliyor. F.A.M.I.L.Y., July'ın yedi farklı sanatçıyla Instagram üzerinden bir yıl boyunca sürdürdüğü işbirliği sonucu ortaya çıkan çok kanallı bir video enstalasyonu. Sergi, July'ın diğer performansları ve işbirlikçi çalışmalarıyla ilgili fikirleri değerlendirmek için F.A.M.I.L.Y.'yi bir başlangıç noktası olarak kullanıyor.


Miranda July, Mia Locks. Fotoğraf: Valentina Sommariva


Seginin küratörü Locks, July'ın çalışmasının bir dizi insan ilişkisini ve yakınlık biçimini incelediğini söylüyor ve sanatçının yerleşik hiyerarşileri, normatif güç dinamiklerini sorgulamasının, kariyeri boyunca kullandığı çeşitli medyalarda vücut bulan belirgin bir feminist duruş olduğunu belirtiyor.


 

Fondazione Prada'da en yeni çalışmamın gösterilmesiyle kalmayıp, aynı zamanda  bu işin son otuz yıldaki çalışmalarımla bir bağlama oturtulacağı için onur ve heyecan duyuyorum. Müzenin, eserlerimi Osservatorio'da ve filmlerimi Cinema Godard'da sergilemesi, çokluğa olan ender ve özel bir bağlılığı gösteriyor.

-Miranda July

 

Osservatorio'nun ilk katında, July'ın, Love Diamond (1998-2000), The Swan Tool (2000-2003), Things We Don’t Understand and Definitely Are Not Going to Talk About (2006-2007), New Society (2015) eserlerini de içeren, sanatçının punk kulüplerindeki ilk performanslarından önemli performans parçalarına uzanan bir seçki, ilgili aksesuarlar, kostümler ve arşiv belgeleriyle sergileniyor.


Miranda July: New Society sergi görüntüleri, Osservatorio Fondazione Prada, Milano. Fotoğraf: Valentina Sommariva, Fondazione Prada'nın izniyle


İkinci kattaysa F.A.M.I.L.Y.'nin yanında işbirliğiyle üretilmiş iki eser daha yer alıyor: I’m the President, Baby (2018) ve Services (2020). Ayrıca Harrell Fletcher ile işbirliği içinde yapılan web tabanlı bir proje olan Learning to Love You More (2000-2007) projesinin misillemeleri bu katta sergileniyor. Learning to Love You More, halk tarafından tamamlanan 70 görevi içeriyor. Assignment #43 (Make an exhibition of the art in your parents’ home), sergi için özel olarak Milanolu yerli bir kadın tarafından tamamlandı.


Jul'un İtalya'daki tüm filmografisinin Godard Sineması'nda ilk gösterimi de serginin bir parçasını oluşturuyor. 9 Mart Cumartesi, July, Paolo Moretti'nin moderatörlüğünde Cinema Godard'da düzenlenen masterclass'da izleyiciyle buluşuyor. Programda Me and You and Everyone We Know (2005), The Future (2011) ve Kajillionaire (2020) adlı üç uzun metrajlı filmin yanı sıra kısa filmlerden ve yayınlanmamış eserlerden oluşan bir seçki yer alıyor. Miranda July eserleri, Mayıs'tan Ağustos'a kadar Tokyo'da yer alan Prada Aoyama'daki serginin de odak noktası olacak.


Miranda July: New Society sergi görüntüleri, Osservatorio Fondazione Prada, Milano. Fotoğraf: Valentina Sommariva, Fondazione Prada'nın izniyle


Miranda July: New Society, 14 Ekim 2024'e kadar ziyaret edilebilir.

bottom of page