top of page

RitimAnaliz


REM Art Space, 8 Şubat - 11 Mart 2018 tarihleri arasında RitimAnaliz sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, farklı soyut resimsel anlatım biçimlerinin varolan mekan ile kurgusal mekanlar arasındaki ritimsel analizin ifadesidir.

Sinan Logie, Akışkan yapılar, Faz 14

Henri Lefebvre’in felsefi kavram olarak ele aldığı ritim tanımı ile mekan ve zaman ilişkisi üzerine ortaya çıkan görsel ilişki ağının tanımı niteliğindedir: Ritimanaliz.

RitimAnaliz sergisi kapsamında bir araya gelen sanatçıların çalışmaları REM Art Space’in sergi alandaki mimari biçimi ile örtüşerek mevcut alanın bağlamını dönüştürecektir. Soyutlamanın içinden çıkan ritim sergi mekanının çoğulcu belleği ile diyaloğa geçerek geçmiş ve şu an arasındaki bağı görünür kılacaktır.

Merve İşeri, Variables in Potentiality

Merve İşeri’nin resimdeki mekan içerisindeki resimsel geometrik kıvrım, Sinan Logie’nin fotoğraf kolajlarıyla oluşturduğu resimsel geometriye simetrik bir yansıma yaratarak dindin bir ritmin varlığını hissettiriyor.

Mert Yavaşca, Noumenon serisi

Mert Yavaşca’nın bellek ve mekanın dönüştürdüklerinin mekandaki değişken ritmi, Sercan Apaydın ve Tuna Üner’in resimlerindeki ışık çarpışması ile sonsuzluk ritminin sesi oluyor.

Kerim Yetkin’in organik formlarının yarattığı gölgeler mekandaki titreşimsel sesin ritmin niteliği taşıyor.

Tuna Üner, İsimsiz

Açılış

8 Şubat 2018 Perşembe, 18:30

Sanatçılar

Tuna Üner, Sinan Logie, Merve İşeri, Mert Yavaşca, Sercan Apaydın, Kerim Yetkin

bottom of page