top of page

Rami Çocuk Kütüphanesi'ne tasarım ödülü

Ananas ve Budero iş birliğiyle tasarlanan Rami Çocuk Kütüphanesi ve Oyun Alanı International Design Awards 2023’de ödül aldı


Rami Çocuk Kütüphanesi ve Oyun Alanı


Ananas ve Budero iş birliğiyle, Altuğ Toprak, Akın Budakoğlu, Çağdaş Cantürk ve Kemal Atlıoğlu tarafından tasarlanan proje, Dünya'nın en prestijli tasarım/uygulama yarışmalarından International Design Awards'da, Educational Interior Design/Kindergarten kategorisinde IDA Bronze Award sahibi oldu.


Rami Çocuk Kütüphanesi ve Oyun Alanı


Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Rami Çocuk Kütüphanesi ve Oyun Alanı projesi, kütüphanenin mimari tarzını ve atmosferini tamamlayacak şekilde sade tasarımlı ürünler içeriyor.


Rami Çocuk Kütüphanesi ve Oyun Alanı


Tamamı el işçiliğiyle üretilen çocuk kütüphanesi mobilyaları ve oyun ekipmanları, çocukların fiziksel ve bilişsel gelişimlerini tetikleyici modüllerden oluşuyor. Oyun alanı öğeleri, kesintisiz geçişler sağlamak için iki kullanıcı grubu için ayrı bölümlerde aynı seviyeye yerleşiyor. Bu sayede çocuklar, yaşlarına ve gelişim seviyelerine uygun aktivitelerle etkileşime geçebiliyorlar.


Çocukların eğlenceli zaman geçirmelerine olanak tanırken, gürültünün en düşük seviyede tutulmasına ve oyun istasyonlarının kütüphane ortamına uygun olmasına özen gösterildi. Rami Kütüphanesi'nin oyun alanında kullanılan renk paleti, kütüphane içindeki diğer alanlarla uyumlu olup, çocukların enerjik ve eğlenceli bir deneyim yaşamasına olanak tanıyor. Ürünlerin genelinde doğal renkler ve malzemeler tercih ediliyor. Oyun alanı fiziksel yeti istasyonları, kitaplık ve magnet duvarı, ip tırmanmalı loft ve bariyer, masa oturma ve aktivite birimleri, kaydırak alanı, izole alan ve ebeveyn kontrol noktasından oluşan mekânlar içeriyor.


Rami Çocuk Kütüphanesi ve Oyun Alanı planları


Rami Çocuk Kütüphanesi ve Oyun Alanı modeli


Ananas'ın ve Budero'nun çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.




bottom of page