top of page

Nilüfer Caz Festivali'nin ardından...

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Nilüfer Caz Festivali; Balat Atatürk Ormanı, Meteor | Balat Kültür Evi, Akçalar Göl Kıyısı ve Atlas Köyü gibi şehrin çeşitli açık hava mekânlarında yankılanan şarkılarla 8 -15 Haziran 2023 arası Bursa’da izleyiciyle buluştu


8. Nilüfer Caz Festivali açılış konserlerinden Fatih Erkoç, 2023, Fotoğraf: Nilüfer Belediyesi izniyle


Her sezon farklı bir tema üzerinden ilerleyen festivalin bu edisyonunun teması, tahayyül. Caz müziği, müzisyenin tahayyül gücünü ve yaratıcılığını serbest bırakan bir platformdur. İçlerindeki müzikal düşünceleri özgürce ifade edebilen sanatçılar, cazın büyülü dünyasında eşsiz bir yolculuğa çıkar. Festival kapsamında izleyicilerin de bu büyülü dünyanın kapılarını aralama şansı oldu.

Genç nesillere hayal kurmayı hatırlatma fikriyle yola çıkan festival programına konserlerin yanı sıra Elif Çağlar’dan caz vokal ve Volkan Öktem’den davul atölyeleri de dâhil edildi.


8. Nilüfer Caz Festivali açılış konserlerinden Itamar Borochov, 2023. Fotoğraf: Nilüfer Belediyesi izniyle


Pandemi ile başlayan ve küresel anlamda hayal kurmanın da umut etmenin de zorlaştığı bu dönemde her yaştan izleyicinin buluşması noktası olan festival bizlere tekrardan güzel günlerinden geleceğinin habercisi oldu. Festival afişindeki leyleğin de bu bakımdan anlamı farklı - ilkbaharın habercisi leyleklerin bir diğer anlamı da bizlere umut etmeyi tekrar hatırlatıyor olmaları. Evinin tepesine leylek konunca yeni ev sahibi olacağına inanandan tutun da, leyleklerin uçuşunu görenlerin o yıl çok seyahate çıkacağına inanmasına kadar leylekler bizlere güzel şeyleri tahayyül ettiren hayvanlar arasında yer alıyor.


8. Nilüfer Caz Festivali 2023, Fotoğraf: Nilüfer Belediyesi izniyle


Açılışı, yerli müzik sahnesinin deneyimli figürlerinden Fatih Erkoç ile Orta Doğu kökenlerini caz dörtlüsü formatıyla birleştirerek büyüleyici, egzotik motifler yaratan Itamar Borochov yaptı.


Nova Norda konseri 10.Haziran.2023, Fotoğraf: Nilüfer Belediyesi izniyle


Besteleri ile öne çıkan Nova Norda’nın sahne aldığı festivalde dans şovları ve sahne performansı izleyenlerden tam not aldı.


Hayal kurmadan önce hayal etmenin gücünü küçümsemeyin. Çünkü hayal etmek, gerçekleştirmenin ilk adımıdır. - Walt Disney

Yemen Blues konseri 9.Haziran.2023, Fotoğraf: Nilüfer Belediyesi izniyle

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page