top of page

Nevin Aladağ, Ernst-Rietschel Sanat Ödülü’nün sahibi


Nevin Aladağ, Almanya’da heykel alanında çalışan sanatçılara verilen Ernst-Rietschel Sanat Ödülü’nü kazandı. Aladağ, ödül kapsamında Mart 2018’de Dresden’de bulunan Albertinum Müzesi’nde bir solo sergi gerçekleştirecek

Nevin Aladağ

1991 yılından bu yana heykel alanında üretimde bulunan sanatçılara verilen Ernst-Rietschel Sanat Ödülü’nün bu yılki kazananı Nevin Aladağ oldu. Aladağ, Mart 2018’de Dresden, Albertinum Müzesi’nde bir solo sergi düzenleyecek olmasının yanı sıra, 15,000 euro’luk bir maddi ödülün de sahibi oldu. İstanbul’da en son 2014 yılında, Rampa’da gerçekleştirdiği Diyapazon sergisiyle izlediğimiz Nevin Aladağ, 2017 yılında Kassel’de düzenlenen Documenta 14’e ve 57. Venedik Bienali’ne de katılmıştı.

Bugüne dek, heykeltıraş Ernst Rietschel’ın (1804–1861) anısına kurulan Ernst-Rietschel-Kulturring tarafından organize edilen etkinlik, 2017 yılında ilk kez Dresden Devlet Sanat Koleksiyonu ve Antonius Gençlik ve Kültür Tanıtım Fonu tarafından fonlandı. Ödül jürisindeyse Albertinum Müzesi Direktörü Hilke Wagner, Frieze Magazine editörlerinden Kirsty Bell, Bielefelder Kunstverein Direktörü Thomas Thiel ve Münih Lenbachhaus Direktörü Matthias Mühling yer aldı.

Nevin Aladağ, Music Room yerleştirme görüntüsü, Manège de Sury, Mons, Belçika, 2015

Berlin’de bulunan Wentrup Gallery tarafından temsil edilen Nevin Aladağ, işleriyle pek çok uluslararası solo ve karma sergilerde yer aldı. Eserlerinin sergilendiği kurumlardan bazıları şunlar: Avusturya’da TBA 21 Thyssen Bornemisza Contemporary (Viyana) ve Lentos Kunstmuseum (Linz), Almanya’da Kunstmuseum Stuttgart (Stuttgart), Kunstverein Göttingen (Göttingen), Berlinische Galerie, (Berlin), Kunstmuseum Wolfsburg (Wolfsburg), Marta Herford (Herford), Haus der Kunst (Münih), Kunsthalle Fridericianum (Kassel), Mathildenhöhe Darmstadt (Darmstadt), İsviçre’de Museum Tinguely (Basel), Kunsthalle Basel (Basel) ve Kunsthaus Zürih (Zürih) Yunanistan’da Pythagorion Art Space Schwarz Foundation (Samos), Türkiye’de ARTER, Rampa (İstanbul), Japonya’da MOT- Museum of Contemporary Art Tokyo (Tokyo), İngiltere’de Hayward Gallery (Londra) ve Meksika’da Museo Tamayo (Meksiko)

Nevin Aladağ ayrıca, 2013 yılında Sharjah Bienali’ne (BAE), 2009 yılında 11. İstanbul Bienali’ne, 2008 yılında 8. Taipei Bienali’ne (Çin) ve 2010 yılında düzenlenen XIV Biennale Internazionale di Scultura, Carrara‘ya (İtalya) katıldı.

#artunlimited #unlimitedrag #NevinAladağ #ErnstRietschelSanatÖdülü #Almanya #Dresden #AlbertinumMüzesi #Diyapazon #Kassel #Documenta14 #57VenedikBienali #ErnstRietschel #ErnstRietschelKulturring #DresdenDevletSanatKoleksiyonu #AntoniusGençlikveKültürTanıtımFonu #HilkeWagner #FriezeMagazine #KirstyBell #BielefelderKunstverein #ThomasThiel #MünihLenbachhaus #MatthiasMühling #WentrupGallery #Berlin #Avusturya #ThyssenBornemiszaContemporary #LentosKunstmuseum #KunstmuseumStuttgart #KunstvereinGöttingen #BerlinischeGalerie #KunstmuseumWolfsburg #MartaHerford #HausderKunst #KunsthalleFridericianum #MathildenhöheDarmstadt #İsviçre #MuseumTinguely #Basel #KunsthalleBasel #ARTER #MuseumofContemporaryArtTokyo #Japonya #İngiltere #HaywardGallery #Londra #Meksika #MuseoTamayo #SharjahBienali #8TaipeiBienali #XIVBiennaleInternazionalediScultura #Carrara #İtalya

bottom of page