top of page

Mutluluğa ulaşma serüveni: Biraz Öncesi

Bozlu Art Project Mongeri Binası, Evren Erol'un Biraz Öncesi başlıklı kişisel sergisine 18 Haziran 2022 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor. Bilge Karasu’nun "Asıl mutluluk bu olsa gerek, ulaşmaya can attığımızın biraz öncesi." cümlesinden yola çıkan sergi, izleyiciyi mutluluğa ulaşma sürecini deneyimlemeye davet ediyor


Evren Erol, Biraz Öncesi No:1, 2022, Ahşap, 53 x 72 x 20 cm


Düşünsel kurgusunun Oruç Aruoba'nın de ki işte kitabındaki “Hep eksikler yaşayacaksın – ve hep, fazlalıklar… Yaşamın bu olacak işte: eksik-fazla” sözlerine referansla şekillendiği Evren Erol'un Biraz Öncesi sergisindeki figürler duruyor, düşünüyor ve yürüyor… Hareket halindeler ama “henüz” var(a)mamışlar.


İçerdiği heykellerle, mutluluğun, neşenin kıymetini aslında acı çektiğimiz, üzüldüğümüz zamanlarda anladığımızı vurgulayan sergi, hayatta iyilik halinin sürekli olmadığının da altını çiziyor. O yüzden ziyaretçisine sonsuz bir umut ya da mutlu bir son vaat etmeyen sergide, izleyici de aynı hayatta olduğu gibi, Evren Erol'un heykelleriyle heyecan duyuyor, yükseliyor, bölünüyor, parçalanıyor, sonra sürece yeniden başlıyor. Heykeller, hayatta yaşadığımız süreçler gibi, sergi mekânında oda oda uçuştan düşüşe, maviden siyaha doğru geçiyorlar.


Olduğunu düşündürüldüğümüz hedeflerin önemli olmadığını; hiçbir zaman bir bütün de olmayacağımızı, aslında sadece “farkında” olmanın bu hayat için yeterli olduğunu vurgulayan sanatçı; sergiyle birlikte izleyiciyi "Ben kimim, parçalarım nerede, köklerim nerede, bu heykeller gibi onlardan sıyrılmak için hareket etmek istiyor muyum?" sorusuyla baş başa bırakıyor.


Hayatı, “süreci” bizlere izleyicinin kendisini özdeşleştirebileceği, sanki kendisi olduğu heykel-karakter ile beraber yaşatıp “sonrası”nın işte tam da o izleyicinin yorumuna bırakıldığı Biraz Öncesi başlıklı sergi 17 Mayıs – 18 Haziran tarihleri arasında Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda ziyaretçilerini bekliyor.

bottom of page