top of page

Musiki ile tedavi mümkün

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Liv Hospital doktorları tarafından sahnelenen Tedavüyyeü'l Musikiyye

[müzikle tedavi], iki aşığın musikiyle tedavi edildiği

kurmaca bir gerçekliği anlatıyor


Tabipler Kumpanyası

Fotoğraf: Bihter Çetinyol


Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Devlet Tiyatroları katkılarıyla oluşturulan Tedavüyyeü'l Musikiyye [müzikle tedavi] müzikali, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelendi.


Liv Hospital bünyesindeki çeşitli branşlara ait gönüllü hekimlerden oluşturulan Tabipler Kumpanyası, tesadüfen tanıştıktan sonra birbirine aşık olan ancak evlenmelerine izin verilmeyince yataklara düşen iki gencin musiki ile tedavi edilerek mutlu sona ulaşan hikâyesini anlattı.


Fotoğraf: Bihter Çetinyol


Müzikalde anlatıcı olarak da yer alan Tiyatro Yönetmeni Vehbi Akıntürk, Tıp Bayramı ile ilgili kutlama konuşmasında doktorlarla çalışmanın çok farklı bir deneyim olduğundan ve oyunun yedi gün gibi kısa bir sürede oluşturulduğundan bahsetti.


Genel Sanat Yönetmeni Aylin Şengün Taşçı'nın da içinde bulunduğu; Atakan Akdaş, Bekir Ünlüataer, Eda Karaytuğ, Gediz Çoroğlu, Merve Ceren Tağayer, Murat Irkılata ve Şennur Dinleyen'den oluşan solist kadrosu, orkestra eşliğinde musikileri seslendirdi.


Fotoğraf: Bihter Çetinyol


Liv Hospital Tabipler Kumpanyası; Ahmet Özsoy, Tamer Sözen, Aytül Gencer, Meri İstiroti, Semra Başaran, Akif Benk, Emre Günay, Mehmet Hilmi Doğu, Adil Tanık, Elvan Yalçın, Arzu Bebek, Özlem Kaplan, Berna Tander, Murat Mutuş, Pınar Karadeniz, Dicle Çelik, Hasan Taşçı, Mehmet Taşdemir ve Bahar Canbay.


Tüm hekimlerin Tıp Bayramı Kutlu Olsun!





All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page