top of page

Mina’nın Çocukları'ndan Yansıma projesi

Yansıma sergisi, Mina’nın Çocukları projesi kapsamında İran asıllı Amerikalı sanatçı Shirin Abendinirad ile 1-11 Mart 2022 tarihleri arasında Trabzon Kızlar Manastırı’nın ev sahipliğinde gerçekleşiyor


Shirin Abedinirad, Heaven on Earth


Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) İstanbul Şubesi bünyesindeki Mina’nın Çocukları projesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm dünyaya Trabzon’da renovasyonu yeni tamamlanmış olan Kızlar Manastırı’ndan güncel sanat ile mesaj vermeye hazırlanıyor. 1-11 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacak Yansıma başlıklı sergiyle İran asıllı Amerikalı sanatçı Shirin Abedinirad projenin sesi oluyor.


Daha önce Eylül ayında 11 tanınmış sanatçının resim, heykel, yerleştirme, video eserleri yer aldığı Kolektif Hafıza isimli sergiyi Bodrum’da izleyiciler ile buluşturan Mina’nın Çocukları, yaşamın her alanında disiplinlerarası kurguladığı projelerini sanat ile zenginleştirerek daha geniş kitlelere yaymak ve kız öğrencilerini çağdaş sanatla buluşturmak üzere projeleri hayata geçirmeye Ayça Okay küratörlüğünde serinin devamı niteliğindeki kolektif Yansıma projesiyle devam ediyor.


Shirin Abedinirad, Babel Tower yerleştirme


Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin gündemimizin üst sıralarında yer aldığı bu günlerde, insani değerlere ve kadının toplumdaki önemine mekana özgü üretilecek yapıtlarla dikkat çekmeyi hedefleyen projede; sanatçı Shirin Abedinirad’ın yapıtları kadın birliği ile kurulmuş ve kadın dayanışması ile kolektif iyilik hareketi olarak ortaya çıkmış olan Mina’nın Çocukları projesine eklemleniyor. Güncel üretimlerine yaşadığı ABD’de devam eden multidisipliner kavramsal sanatçı Shirin Abedinirad da cesaretin önemine vurgu yaptığı konuşmasında kadınların saf enerjilerini, saf benliklerini, potansiyellerini ortaya çıkartabilirlerse güçlenerek yollarına devam edebiliceklerini belirtiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de denk gelen zaman diliminde hayata geçirilen kolektif Yansıma’da Mina’nın Çocukları proje yöneticilerinin de katılımı ile 13.yüzyılda kız öğrencilerin yaşam ve üretim alanı olarak korunma misyonu ile inşa edilmiş Trabzon Kızlar Manastırı’ndan global bir mesaj veriliyor.


Shirin Abedinirad, Heaven on Earth


Proje kapsamında, serginin yanı sıra değerli konukların katılımı ile bir dizi söyleşi yapılması ve izleyicinin de interaktif şekilde parçası olması kurgulanıyor.


All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page