top of page

Kundura Sahne, REVERT projesiyle açılıyor


Kundura Sahne, 1 Ekim’de, Tuğçe Ulugün Tuna’nın konsept, koreografi ve videografisini üstlendiği REVERT başlıklı disiplinlerarası dans projesiyle açılıyor. Mekâna özgü tasarlanan proje, insan bedeninin ilkelliğine, zekâsına ve zamansızlığına odaklanıyor


REVERT , Ekim 2021, Konsept, Kareografi, Sahne tasarımı: Tuğçe Ulugün Tuna

Yapımcı: Kundura Sahne, Dans Sanatçıları: Tuğçe Ulugün Tuna, Aybike İpekçi, Diren Ezgi Yıldızkan, Ekin Ançel, Ezgi Yaren Karademir, Furkan Yılmaz, Gizem Seçkin, Hilal Sibel Pekel, Umut Özdaloğlu, Yoseob Kim, Tuğçe Tuna; Ses Tasarımı: Metin Kalaç, Tuğçe Ulugün Tuna, Işık Tasarımı: Utku Kara, Tuğçe Ulugün Tuna; Prodüksiyon Yardımcısı: Pınar Akyüz; Video, Kostüm ve Tasarım: Tuğçe Ulugün Tuna, Ses tasarımına katkıda bulunanlar: Lal Tuna, Ercüment Orkut, Uğurcan Sezer

Beykoz Kundura’nın performans sanatlarına yenilikçi ve disiplinlerarası bir alan yaratmayı amaçlayan sahnesi Kundura Sahne'nin, pandemi nedeniyle ertelenen açılışında izleyiciyle buluşturacağı REVERT dans projesi, geçmiş ile gelecek arasında duran beden üzerinden, bilincin tüm katmanlarındaki bütünün bilgisi, deneyimi ve itkisini şimdiki ana taşımayı amaçlıyor.

Tuğçe Ulugün Tuna

Dans sanatçısı, koreograf ve akademisyen Tuğçe Ulugün Tuna’nın Kundura Sahne’ye ve mekâna özel koreografisini yaptığı eser, sanatçının gördüğü bir rüyadan açığa çıkıyor. Bedeni, zamanı aktarma, taşıma, iletme aracı olarak ele alan Tuna, beden aracılığıyla, yolculuğa, arayışlara ve gerçek ile sürreal arasındaki ince köprüye odaklanıyor. Bütünsel yaklaşımla pandemi sürecinde üretilen REVERT projesi, “Eklentilerden arınmak ve başlangıç yapısına, ilkel ve kök olana dönmek” anlamları taşıyan Revert kelimesinden hareketle oluşturuluyor.

Tuna’nın eşliğinde ses tasarımını Vahit Tuna, ışık tasarımını Utku Kara’nın üstleneceği eserde sanatçıya çağdaş dans sanatçıları Aybike İpekçi, Diren Ezgi Yıldızkan, Ekin Ançel, Ezgi Yaren Karademir, Furkan Yılmaz, Gizem Seçkin, Hilal Sibel Pekel, Umut Özdaloğlu, Yoseob Kim eşlik ediyor.

Ekim ayı boyunca Cuma günleri tek seans, Cumartesi ve Pazar günleri ise iki seans halinde, 7 Kasım tarihine kadar seyirciyle buluşacak REVERT projesinin biletlerini beykozkundura.com adresinden satın alabilirsiniz.



bottom of page