top of page

Kontrastın arasından süzülen ışık

Ceren Gürkan’ın ilk kişisel sergisi Abyss, 11 Kasım’da, Arthan Galeri’de Özlem Yalım küratörlüğünde açılıyor


Ceren Gürkan, cam ve seramik heykel


Ceren Gürkan, uzun yıllardır tasarımlarını cam ve seramik üzerine yoğunlaştırıyor. Gürkan, 2014 yılında kurduğu markası Maiizen aracılığı ile cam üretimlerini aydınlatma ürünleri formunda ilgilisine sunuyor. Gürkan bu üretimlerinin yanına sanatsal duruşunu da katarak ışıklı heykellerini yaratıyor. Son yıllarda atölyesinde ürettiği seramik ve porselen kütlelerin yanına farklı atölyelerdeki zanaatkarlarla ortaklaşa ürettiği cam formları da ekleyerek heykellerini oluşturuyor.


“Bir kanyonun yanındayken, bir uçuruma bakarken, kayalıklarla sarmalandığımda, etrafımı saran bu doğayı anlama ve anlatma çabam Abyss. Büyüklükler ve küçüklükler, boşluklar ve doluluklar, güvendiğim şeyler ve güvensizliklerim bu kütlelerle vücut buluyor. Belki bizleri eve götüren bir nehir gibi izleyicinin de ruhundaki boşlukları doldurabilecek bu derinlik…”

Gürkan’ın malzemelerle oluşturduğu kontrast eserlerinde zenginlik yaratıyor. Her eserinin bir parçasında karşımıza çıkan ışık, bu kontrastın arasından kendi yolunu bularak süzülüyor.


Ceren Gürkan, cam ve seramik heykeller


11 Kasım’da Karaköy’deki Kurşunlu Han içerisinde bulunan Arthan Galeri’de açılan Abyss 12 Aralık’a kadar ziyaret edilebilir.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page