top of page

İstanbul Rotary Sanat Fonu hayata geçti

İstanbul Rotary Kulübü, yerel sanat ortamına destek olmak adına 2011 yılından bu yana sürdürdüğü ödüllü yarışma programını güncelleyerek, bu sene İstanbul Rotary Sanat Fonu’nu hayata geçirdi. Fon için başvurular 30 Mayıs 2021 tarihine kadar devam ediyor


İllüstrasyon: Klawe Rzeczy



Ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük Rotary Kulübü olan İstanbul Rotary Kulübü, 2010-2011 döneminde başlattığı İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi programını yeni bir yaklaşımla İstanbul Rotary Sanat Fonu’’na dönüştürdü.


Yaşadığımız küresel salgının ağırlaştırdığı yaşam koşullarında daha da anlam kazanan bu girişim, 25 - 40 yaş arası (1 Ocak 1981’den sonra ve 1 Ocak 1996’dan önce doğmuş olan) sanatçılara, projelerini hayata geçirebilmeleri için destek sağlamayı hedefliyor.


Güncel sanat üretimini destekleyen ve her disiplinde üretime açık olan İstanbul Rotary Sanat Fonu için eserlerin malzeme ve üretim yöntemleri için herhangi bir kısıtlama yer almazken, fona başvuracak sanatçılardan, çalışmalarını örnekleyen yapıtların yer aldığı bir portfolyo ve fon projelerini anlatan bir başvuru dosyası isteniyor.


Ayda Elgiz, Aykut Şener, Ayşe Umur, Başak Şenova, Can Elgiz, Işın Önol, Dr. İpek Duben, Dr. Murad Ardaç, Nural Denker ve M. Özalp Birol’un seçici kurulunu oluşturduğu İstanbul Rotary Sanat Fonu için başvuruların, 30 Mayıs 2021 tarihine kadar İstanbul Rotary Kulübü’ne iletilmesi gerekiyor. Başvurular hakkında detaylı bilgi için istrotarysanat.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page