top of page

Kazım Karakaya heykelleri İstinyePark İstanbul'da

İstinyePark İstanbul sanat eseri yerleştirmelerine Kazım Karakaya ile devam ediyor. Sanatçının heykelleri 7 Aralık’tan itibaren iki ay boyunca İstinyePark İstanbul’da görülebilecek



İstinyePark İstanbul, ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunmak ve alışveriş merkezini sadece alışveriş yapılacak bir yerden öteye taşımak amacıyla başlattığı sanat eseri yerleştirmelerine; Türkiye’de heykel sanatının önemli isimlerinden Kazım Karakaya ile devam ediyor.

 

İnsan ve hayvan hallerinden, onların karşılaşmalarından, iki farklı unsurun bir araya gelmesi gibi olgulardan hareket ederek heykellerini üreten Kazım Karakaya’nın eserleri 7 Aralık’tan itibaren iki ay boyunca İstinyePark İstanbul’da görülebilecek.

 

Kadim kültürlerde çeşitli sembolik anlamları olan hayvan mücadele sahnelerinden de izler taşıyan heykellerinde, doğal ve vahşi olanın izinden giderek karşılaşmaların geçmişten günümüze izini süren sanatçı, taş, alüminyum ve demir gibi farklı malzemelerle çalışıyor.

 

İstinyePark İstanbul, alışveriş merkezlerine sanatın ve kültürün entegre edilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde farklı sanatçıların eserlerine de ev sahipliği yapmaya devam edecek.

bottom of page