top of page

Genet'in Paravanlar'ı


Kendi tiyatro yapımlarını üretmeyi ilke edinen K! Kültürel Performing Arts, 12-26 Kasım tarihleri arasında Jean Genet'in Paravanlar isimli son oyununu yeniden sahnelemeye hazırlanıyor

☕️ 1 dakikalık okuma

22 Mayıs 2019 tarihinde K! Kültürel Performing Arts Yakup Almelek Sahnesi'nde prömiyeri yapılan ve Türkiye'de ilk kez profesyonel bir tiyatroda gösterilen Paravanlar, Fransız düşünür ve oyun yazarı Jean Genet'in vefatından önce yazdığı son oyun olma özelliğini taşıyor.

Yapıtlarında, kendi yaşam hikayesinden yansımalara yer veren Genet'in; "yazarken en çok keyif aldığım oyun" dediği ve ilk kez 1961'de Berlin'de sahnelenen oyunu Paravanlar, sanatçının ölüme ve ölülere yaklaşım tarzını gösteriyor. Savaşta geçen maskeli bir balo etrafında gelişen avangard oyun, Genet tiyatrosunun yapı taşları olan kılık değiştirme, gerçeğin yerine suretini geçirme geleneklerini devam ettirerek seyirciyi ölümle yaşam arasında sorgulamaya itiyor.

Müzik, dans, animasyon ve video art çalışmalarını içererek, disiplinlerarası çok sesli olarak kurgulanan oyunun proje tasarımı, sahne metni ve rejisi Kültüral’ın Kurucu Sanat Yönetmeni de olan Yağmur Yağmur tarafından gerçekleştirilirken, oyunun kostüm tasarımını Moda Tasarımcısı ve Creative Director Aslı Jackson, afişlerinin tasarımını ise genç ressam Erin İlkcan Aslan üstleniyor.

12- 19- 26 Kasım tarihlerinde saat 20:30'da ve 24 Kasım tarihinde ise saat 16:00'da K! Kültüral Performing Arts Yakup Almelek Sahnesi’nde gösterilecek oyunun biletleri Biletix ve K! Kültüral Performing Arts gişesinden temin edilebilir.

bottom of page