top of page

Evet canlı, Hayır değil.


Küçük Mustafa Paşa Hamamı, 09 Aralık 2021-15 Ocak 2022 tarihleri arasında Merve Morkoç’un Evet canlı, Hayır değil. başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının çok diisplinli üretimini içeren sergi, öğrenilmiş ve ezberlenmiş kavramları form ve madde ilişkisi içerisinde sorguluyor


Solda: Merve Morkoç, SGK 01, Tuval üzerine yağlı boya, 160 x 200 cm, 2021

Sağda: Merve Morkoç, COQGIRL, Tuval üzerine sprey ve yağlı boya, 150 x 200 cm, 2021


Evet canlı, Hayır değil. ile çalışmalarını çok boyutlu bir zemine taşıyan Merve Morkoç’un; resim, heykel, yerleştirme, fotoğraf, video ve performansı içeren çok disiplinli üretim sürecini aktardığı kişisel sergisi UP Art Project’in ilk sergi projesi olarak Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda izleyiciyle buluşuyor. Özgür üretim sürecinin yansıması olan çok disiplinli üretiminde, heykel ve yerleştirme hazırlıklarına ileri-dönüşümü ve malzeme deneylerini de aktarıyor.


Sanatçının ifadesiyle “Fiziksel güçlerin amaçsız etkileri sonucunda ortaya çıkan doğal nesnelere karşılık, tasarılı ve bilinçli bir eylemin ürünü olan yapay nesnelerin özellikleri, nesnel ve genel ölçütlere göre gerçekten tanımlanabilir mi? Canlı ve cansız ayrımının bulanık olduğunu ve canlılığın cansızlıktan meydana geldiğini söylemek mümkün mü?” soruları üzerinden şekillenen sergi, öğrenilmiş ve ezberlenmiş kavramları form ve madde ilişkisi içerisinde sorguluyor.


Merve Morkoç’un 5. kişisel sergisi ve UP Art Project’in ilk sergi projesi Evet canlı, Hayır değil., 9 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında tarihi Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda görülebilir.


bottom of page