top of page

Nefes

Mithat Şen’in geçtiğimiz aylarda kurulan ve Karaköy’de yer alan Juma binasının en üst katında yer alan sanat mekânı Bosfor’daki ilk kişisel sergisi olan Nefes sanatçının uzun yıllara dayanan üretiminin bir yansıması niteliğinde


Mithat Şen, Nefes, Sergi görüntüsü, Galeri Bosfor


Nefes sergisinin konsepti nasıl oluştu, galeriye gelen izleyicileri bekle-yen deneyime dair neler söylemek istersin? Mithat Şen, 1982’de Galata Sanat Galerisi’nde gerçekleşen ilk sergisinden 20 yıl sonra Nefes isimli tek bir eserden oluşan bir sergi yapıyor. Eser, 360 karenin birleşmesinden oluşuyor. Bu yerleştirme, iki duvar boyunca ke- sintisiz uzanarak galeriye yayılıyor ve mekân içinde mekân kuruyor. İzleyici, sanatçının 40 yıllık pratiğinin geçtiği aşamaları ve bugün vardığı noktayı görmesi açısından uzun uzun seyredilecek bir eseri deneyimleyecek. Yanı sıra sanatçının 40 yıllık arşivi de web sitesi üzerinden görülebilir, okunabilir. Sergi süresince bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Mithat Şen kitabını da yayımlamış olacağız.


Bu yıl Bosfor’un ajandasında neler var? Bosfor, bu sezonu temsil ettiği sanatçıların kişisel sergileri ve galerinin ev sahipliğinde gerçekleşecek deneyim alanlarını keşfederek geçirecek.




bottom of page