top of page

Perili Köşk'ün yeni sergisi

Pandemi süresince sağlık tedbirleri nedeniyle uzun süredir kapalı olan Borusan Contemporary, yeni sergisi Chronostasis ile 30 Nisan'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor


Axel Hütte, Afrodisias-2, 2017. 155 x 305 cm, İki tonlu baskı.

Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu.

Fotoğraf: Özge Balkan.


Borusan'a ait Perili Köşk'te açılacak olan sergi, manzara fotoğraflarıyla bilinen Axel Hütte'nin objektifinden Anadolu'nun antik kentlerini bir araya getiriyor.




Hans Irrek küratörlüğündeki serginin bir diğer önemi ise Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nu, toplumsal alana katkı yapacak sipariş eserlerle genişletme amacıyla uluslararası mecrada fotoğraf ile uğraşan sanatçılara verilen sipariş eser projelerinden biri olması.


Chronostasis, Türkiye'nin doğal ve kültürel değerlerini yansıtırken, uluslararası alanda da görünürlüğü arttırmayı hedefliyor.




Fotoğraf: Özge Balkan


Hütte, proje kapsamında 2017 ve 2018 yıllarında ziyaret ettiği Efes, Milet, Perge, Sagalassos, Hierapolis ve Afrodisias da dahil olmak üzere toplam on dört kenti rotasına dahil etmişti. Fotoğrafın teknik imkanlarını zorlayarak odaklandığı imgeleri dönüşüme uğratan Axel Hütte, yakın dönemde RIBA [Royal Institute of British Architects] in Honorary Fellowship ödülüne layık görüldü.


Ödünç eserlerle desteklenen seçki, Hütte'nin sanatsal pratiğini küratoryal bir yaklaşımla ele alıyor. Küratör Hans Irrek'in yorumu ise şöyle;

Chronostasis bir çeşit anlık yanılsamadır ve bu esnada yeni bir uyaranın beyinde yarattığı ilk izlenim süresi, olduğundan uzunmuş gibi görünür. Bu sergi de zamanla ilgili algı dönüşümlerinden yola çıkarak hazırlandı.

Hans Irrek

Axel Hütte, Efes, Gece, 2017. 225 x 155 cm (her biri), İki tonlu baskı, Ed. 1/4,

Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu

Fotoğraf: Özge Balkan


Borusan Contemporary Müdürü Dr. Kumru Eren’in ve sergi küratörü Hans Irrek’in makalelerinin, Hütte'nin fotoğraflarına eşlik ettiği bir sergi kitabı da sergiyle paralel olarak yayınlanıyor. Sanatçının fotoğrafladığı antik kentlerin tarihçesi ve Hütte'nin eserleri üzerine hazırlanmış yayın, Borusan Contemporary Perili Köşk'te yer alan ArtStore’dan alınabilecek.


30 Nisan - 28 Ağustos arasında haftasonları ziyarete açık olan sergi için Hans Irrek’in gerçekleştireceği sergi turu 30 Nisan'daki açılışta saat 13.00'te başlayacak. Katılım için kontenjanın sınırlı olduğu etkinliğe e-posta göndererek kayıt yapılması gerekiyor.


bottom of page