top of page

Bir şehir hikâyesi: Geçen Gün

Şehir ve iki kişi arasındaki bir hikâyeyi anlatan Geçen Gün, ilk kez 8 Aralık'ta Beykoz Kundura'nın disiplinlerarası sahnesi Kundura Sahne'de yer alacak


Geçen Gün oyunu afişi


Geçen Gün, gündelik paranoya hallerimiz üzerine, ses, söz ve hareket parçalarından oluşan bir şehir hikâyesi anlatıyor. Oyun, şehirle iki kişi arasında geçiyor ve “endişe dolu bir sevgi hikâyesi”ne dönüşüyor. Kumpanya ekibinin yaratıcıları Naz Erayda ve Kerem Kurdoğlu’nu yeniden aynı projede buluşturan Geçen Gün, izleyicileriyle ilk kez 8 Aralık Cuma günü Kundura Sahne'de buluşuyor.


 

Ama aslında şehir de onlar, diğer insanlar da.

Yani aslında ne kendilerinden başka bir şehir var,

ne de kendilerinden başka diğer insanlar.

Var olan sadece onlar. Yüzlerce, binlerce kendileri.

Endişe dolu bir sevgi hikâyesi bu.

 

Görme ve algılama biçimini tersyüz etmiş öncü işleriyle tanıdığımız Kumpanya’nın yaratıcılarından Kerem Kurdoğlu’nun yazdığı, Naz Erayda ve Kerem Kurdoğlu’nun birlikte yönettikleri oyunda Esme Madra ve Ozan Çelik rol alıyor. Kundura Sahne'nın yapımcılığında ve Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nun uygulayıcı yapımcılığında hazırlanan oyunun hareket tasarımını Maral Ceranoğlu ve Mihran Tomasyan, ses tasarımını Tophane Noise Band, sahne tasarımını Kerem Kurdoğlu, Serkan Aka, ışık tasarımını Utku Kara, ses uygulamasını Defne Gül ve Berkant “Doktor” Kılıçkap, afiş tasarımını ise Maya Kurdoğlu üstleniyor. Ekin Deniz Görk'ün yönetmen yardımcılığındaki, Mete Balyan ve Basma Seiba asistanlığındaki Geçen Gün'ün fotoğrafları Gençer Yurttaş tarafından yaratılıyor.


Oyuna Tophane Noise Band’in özgün performansları ve müziği eşlik ediyor. Serkan Aka, Mihran Tomasyan, Selim Cizdan ve Ufuk Fakıoğlu'ndan oluşan Tophane Noise Band, özünde Tophane’nin ve şehirlerin atıklarından besleniyor.


Geçen Gün oyunu afişleri


Geçen Gün, seyircisiyle ilk kez 8 Aralık Cuma akşamı saat 21:00’de Kundura Sahne’de buluşuyor. Oyun, 9 Aralık Cumartesi 17:00'de ve 10 Aralık Pazar 17:00'de tekrar gösterimlerini yine Kundura Sahne'de yapacak. Biletler Beykoz Kundura İnternet sitesi üzerinden temin edilebilir.


Geçen Gün'ün biletleri Beykoz Kundura'nın İnternet sitesi üzerinden 250 TL'den satışa sunulurken, 25 yaş altındaki izleyiciler, #KunduraGenç kapsamındaki özel biletlerden 100 TL'ye faydalanabiliyor. Biletlerde iki veya daha fazla alımlarda %20 indirim fırsatı da sunuluyor. İzleyiciler gösterimlerin bitiminde Beykoz Kundura’dan Taksim’e ve Üsküdar istikameti üzerinden Kadıköy’e hareket edecek servislerden de ücretsiz yararlanabiliyor.

bottom of page