top of page

Bir dans ve sohbetle sezona paydos

Beykoz Kundura, 2023-2024 kültür-sanat sezonuna 1 Haziran 2024 Cumartesi gerçekleşecek dans ve sanatçı sohbetleriyle veda ediyor


Nelken-line


Geçen yıl büyük ilgi gören nelken-line dans dizisi Beykoz Kundura sahilinde bir kez daha canlanırken, Vardiya sanatçı programının 2023 ve 2024 sanatçıları Kamusal Program’da buluşuyor ve Kundura Hafıza arşivinde yaşadıkları deneyimleri anlatıyorlar. Ücretsiz gerçekleşecek etkinlik için kaydınızı linkteki bağlantıdan yaptırabilirsiniz.


Program


1 Haziran 2024 Cumartesi


14:00

Leyla Postalcıoğlu ile Nelken Line

@Kundura Sahil


“Dans tiyatrosu” (tanztheater) kavramını modern dans literatürüne yerleştiren ve kumpanyası Tanztheater Wuppertal ile ufuk açıcı sayısız esere imza atmış Pina Bausch’un kendisi kadar ünlü nelken-line (nelken-çizgisi) adlı dans dizisi, Beykoz Kundura sahilinde canlanıyor. Dansçı ve koreograf Leyla Postalcıoğlu’nun eşliğinde mevsimlerin geçişinin dansını yapılıyor ve etkinlikle hep birlikte “yaza merhaba” deniyor.


15:00

Vardiya sanatçıları ile Kamusal Program

@Kundura Sahne


Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma ile Kundura Sahne ortaklığında üç yıl önce Beykoz Kundura tarafından başlatılan misafir sanatçı programı Vardiya’nın 2023 ve 2024 sanatçıları aynı sahnede buluşuyor ve deneyimlerini izleyicilerle paylaşıyor. Sümerbank Deri ve Kundura Sanayi Müessesesi’nde işçilerin birbirlerine nöbetlerini devrettikleri vardiya çalışma sisteminden ilhâmla kurgulanan program kapsamında, davet edilen sanatçılar, bir hafta boyunca Kundura Hafıza’nın arşivinde zaman geçirmiş, araştırma odaklı bu üretim sürecinin sonunda da, ardından gelecek sanatçıya kendi sanat pratikleriyle geliştirdikleri fikri bırakmışlardı. Etkinlik kapsamında ziyaretçiler o pratikleri dinleme ve görme imkânı buluyor.


Moderatör: Merve Akar Akgün (Unlimited Publications Genel Yayın Yönetmeni)

Konuşmacılar: Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Sena Başöz (görsel sanatçı ve yönetmen), Sibel Horada (güncel sanatçı), Sinem Dişli (Sanatçı)

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page